Nicolas Nickleby deel II

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Charles Dickens

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie menen mocht dat Dickens aan een half boek genoeg had om al zijn figuren op te voeren en alle knopen van de intrigue te leggen, onderschat de uitbundigheid van zijn fantasie. De hartveroverende Cheerybles, de trieste Magda Bray zijn figuren waar de lezer nu eerst mee bekend raakt; zij geven het verhaal wendingen die niemand had kunnen voorzien. Het is de triomf van dit boek dat zelfs wie de intrigue mocht vergeten, de mensen en de atmosfeer waarin zij leven nimmer vergeet. De ratelende mevrouw Nickleby in haar buitenhuisje, het kantoor van Ralph Nickleby waar zulke verschrikkelijke dingen gaan gebeuren, de duistere straten van Londen, dat zijn indrukken die blijven en die de maat geven van Dickens" kunstenaarschap. Als een tovenaar wekt hij de fantasie van de lezer, en wat niemand ooit opmerkenswaard heeft gevonden, wordt in zijn handen een kostbare herinnering en een onvergetelijke belevenis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charles Dickens
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789031505753
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wie menen mocht dat Dickens aan een half boek genoeg had om al zijn figuren op te voeren en alle knopen van de intrigue te leggen, onderschat de uitbundigheid van zijn fantasie. De hartveroverende Cheerybles, de trieste Magda Bray zijn figuren waar de lezer nu eerst mee bekend raakt; zij geven het verhaal wendingen die niemand had kunnen voorzien.
Het is de triomf van dit boek dat zelfs wie de intrigue mocht vergeten, de mensen en de atmosfeer waarin zij leven nimmer vergeet. De ratelende mevrouw Nickleby in haar buitenhuisje, het kantoor van Ralph Nickleby waar zulke verschrikkelijke dingen gaan gebeuren, de duistere straten van Londen, dat zijn indrukken die blijven en die de maat geven van Dickens" kunstenaarschap. Als een tovenaar wekt hij de fantasie van de lezer, en wat niemand ooit opmerkenswaard heeft gevonden, wordt in zijn handen een kostbare herinnering en een onvergetelijke belevenis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charles Dickens
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789031505753
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!