Nieuwe rechten

verhalen op een Oisterwijkse leest

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Bertram Westera

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe reageerde de bevolking van Oisterwijk in 1212 op het krijgen van stadsrechten?Hoe hield een eerlijke botermaker anno 1913 het hoofd boven water wanneer hij te maken kreeg met oneerlijke concurrentie?Waarom moesten alle dieren na de zondvloed de ark van Noach uit, en in hoeverre ging dit zonder slag of stoot?Zal in 2037 de Partij voor de Dieren de premier leveren, en met welke gevolgen voor de ruimtevaart in Oisterwijk?Op deze en andere grote vragen geeft de fantasie van basisschoolleerlingen in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom het antwoord. Zij verzonnen de verhalen, die door Bertram Westera werden opgeschreven en bewerkt voor theater.Nieuwe rechten - verhalen op een Oisterwijkse leest maakt deel uit van het erfgoedproject 'Oisterwijk te kijk', waarin kinderen Oisterwijks erfgoed ontdekten, verwerkten en tentoonstelden - en zelf nieuw erfgoed tot stand brachten in de vorm van de acht hier gebundelde vertellingen.'Oisterwijk te kijk', een project van Bertram Westera naar een idee van Anton Dona, had plaats in 2012, ter gelegenheid van achthonderd jaar stadsrechten in Oisterwijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bertram Westera
Uitgever
Het Zuiden
ISBN
9789490708658
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Hoe reageerde de bevolking van Oisterwijk in 1212 op het krijgen van stadsrechten?

Hoe hield een eerlijke botermaker anno 1913 het hoofd boven water wanneer hij te maken kreeg met oneerlijke concurrentie?

Waarom moesten alle dieren na de zondvloed de ark van Noach uit, en in hoeverre ging dit zonder slag of stoot?

Zal in 2037 de Partij voor de Dieren de premier leveren, en met welke gevolgen voor de ruimtevaart in Oisterwijk?

Op deze en andere grote vragen geeft de fantasie van basisschoolleerlingen in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom het antwoord. Zij verzonnen de verhalen, die door Bertram Westera werden opgeschreven en bewerkt voor theater.

Nieuwe rechten - verhalen op een Oisterwijkse leest maakt deel uit van het erfgoedproject 'Oisterwijk te kijk', waarin kinderen Oisterwijks erfgoed ontdekten, verwerkten en tentoonstelden - en zelf nieuw erfgoed tot stand brachten in de vorm van de acht hier gebundelde vertellingen.

'Oisterwijk te kijk', een project van Bertram Westera naar een idee van Anton Dona, had plaats in 2012, ter gelegenheid van achthonderd jaar stadsrechten in Oisterwijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bertram Westera
Uitgever
Het Zuiden
ISBN
9789490708658
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Pak mee!