Oblomov

Prijs € 17,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Ivan Gontsjarov

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ilja Oblomov maakt deel uit van de instortende Russische aristocratie - een man die zo lui is dat hij zijn baan bij de overheidsdienst heeft opgegeven, zijn boeken heeft verwaarloosd, zijn vrienden heeft beledigd en in de schulden is geraakt. Hij is te apathisch om ook maar iets te doen aan zijn problemen en woont zo in een smerig, afbrokkelend appartement, ondersteund door een even luie dienaar. Doodsbang voor de bedrijvigheid en activiteiten die nodig zijn om aan de echte wereld deel te nemen, slaagt Oblomov erin werk te omzeilen en verandering uit te stellen. Uiteindelijk dreigt hij de liefde van zijn leven te verliezen. Oblomov verscheen in Rusland in 1859. In de gelijknamige hoofdfiguur, een man wiens grootste eigenschap sloomheid is, zagen de lezers het portret van de ondergang van een hele klasse.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ivan Gontsjarov
Uitgever
LJ Veen Klassiek
ISBN
9789020413991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
552

Beschrijving

Ilja Oblomov maakt deel uit van de instortende Russische aristocratie - een man die zo lui is dat hij zijn baan bij de overheidsdienst heeft opgegeven, zijn boeken heeft verwaarloosd, zijn vrienden heeft beledigd en in de schulden is geraakt. Hij is te apathisch om ook maar iets te doen aan zijn problemen en woont zo in een smerig, afbrokkelend appartement, ondersteund door een even luie dienaar. Doodsbang voor de bedrijvigheid en activiteiten die nodig zijn om aan de echte wereld deel te nemen, slaagt Oblomov erin werk te omzeilen en verandering uit te stellen. Uiteindelijk dreigt hij de liefde van zijn leven te verliezen.
Oblomov verscheen in Rusland in 1859. In de gelijknamige hoofdfiguur, een man wiens grootste eigenschap sloomheid is, zagen de lezers het portret van de ondergang van een hele klasse.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ivan Gontsjarov
Uitgever
LJ Veen Klassiek
ISBN
9789020413991
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
552

Pak mee!