Olinka

een vriendschap die begon in de oorlog

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Peter de Knegt

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Olinka, zo werd Olga liefkozend door haar Joodse familie in Praag genoemd. Olga was net 20 jaar toen ze naar een concentratiekamp bij het door de geallieerden al zwaar gebombardeerde Hamburg werd gedeporteerd om daar puin te ruimen. Veel te zwaar werk onder onmenselijke omstandigheden. Een lichtpuntje voor haar was de vriendschap die ze sloot met Bram, een Nederlandse dwangarbeider uit het aangrenzende werkkamp, die zijn jonge gezin in het gehavende Rotterdam achter had moeten laten. Hij hielp Olga te overleven. Jaren later - Olga en Bram waren al overleden - ontdekte Peter, een zoon van Bram en auteur van dit boek, wat er zich in de oorlogsjaren in de driehoek Rotterdam - Praag - Hamburg afspeelde. Hij sloot vriendschap met Olga's dochter Hana. Samen gingen zij deel uitmaken van het verhaal, Een aangrijpend verhaal over een vriendschap die begon in de oorlog en voortduurt in de volgende generatie.Nog dit jaar komen de Duitse en de Tsjechische vertaling van OLINKA uit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter de Knegt
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Olinka, zo werd Olga liefkozend door haar Joodse familie in Praag genoemd. Olga was net 20 jaar toen ze naar een concentratiekamp bij het door de geallieerden al zwaar gebombardeerde Hamburg werd gedeporteerd om daar puin te ruimen. Veel te zwaar werk onder onmenselijke omstandigheden. Een lichtpuntje voor haar was de vriendschap die ze sloot met Bram, een Nederlandse dwangarbeider uit het aangrenzende werkkamp, die zijn jonge gezin in het gehavende Rotterdam achter had moeten laten. Hij hielp Olga te overleven.

Jaren later - Olga en Bram waren al overleden - ontdekte Peter, een zoon van Bram en auteur van dit boek, wat er zich in de oorlogsjaren in de driehoek Rotterdam - Praag - Hamburg afspeelde. Hij sloot vriendschap met Olga's dochter Hana. Samen gingen zij deel uitmaken van het verhaal, Een aangrijpend verhaal over een vriendschap die begon in de oorlog en voortduurt in de volgende generatie.

Nog dit jaar komen de Duitse en de Tsjechische vertaling van OLINKA uit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter de Knegt
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059113718
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152