Om het nu

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Barry Smit

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik kom bij terwijl ik sta te vechten met een smeris. Geen idee of ik pas twee tellen of al een eeuwigheid aan het rammen ben, ik weet alleen dat niets beter is dan dit permanente nu dat zich van alles heeft losgezongen.'De personages in Om het nu zetten wietkwekerijen op, halen die van anderen leeg en zoeken kicks in pillen, poeders en vechtpartijen rond voetbalwedstrijden. Ze proberen een bank te overvallen, jatten in beslag genomen scooters uit een politiebureau, sollen met een lijk en drogeren en misbruiken jonge meisjes. Een van hen blaast zijn flat op omdat in een paddo-trip het einde der tijden is aangekondigd. De dieven, dealers en hooligans betalen soms een hoge prijs voor hun keuzes, maar alles beter dan veertig jaar werken onder een systeemplafond.De eerste roman van Barry Smit is hard, humoristisch en schrijnend. Zijn taal is messcherp en helder, maar soms ook onverwacht hallucinant. Smit omschrijft 'Om het nu' als 'een autobiografie van de keuzes die ik niet maakte'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Barry Smit
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025441616
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Ik kom bij terwijl ik sta te vechten met een smeris. Geen idee of ik pas twee tellen of al een eeuwigheid aan het rammen ben, ik weet alleen dat niets beter is dan dit permanente nu dat zich van alles heeft losgezongen.'

De personages in Om het nu zetten wietkwekerijen op, halen die van anderen leeg en zoeken kicks in pillen, poeders en vechtpartijen rond voetbalwedstrijden. Ze proberen een bank te overvallen, jatten in beslag genomen scooters uit een politiebureau, sollen met een lijk en drogeren en misbruiken jonge meisjes. Een van hen blaast zijn flat op omdat in een paddo-trip het einde der tijden is aangekondigd. De dieven, dealers en hooligans betalen soms een hoge prijs voor hun keuzes, maar alles beter dan veertig jaar werken onder een systeemplafond.

De eerste roman van Barry Smit is hard, humoristisch en schrijnend. Zijn taal is messcherp en helder, maar soms ook onverwacht hallucinant. Smit omschrijft 'Om het nu' als 'een autobiografie van de keuzes die ik niet maakte'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Barry Smit
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025441616
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!