Onder het mes (e-Book)

de beroemdste patienten en operaties uit de geschiedenis van de chirurgie

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Arnold van de Laar

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Chirurg Arnold van de Laar neemt je in dit boek mee op een reis door de weerbarstige geschiedenis van zijn eigen vakgebied: de heelkunde. Aan de hand van de beroemdste patiënten uit de wereldgeschiedenis laat hij zien hoe chirurgen door de eeuwen heen probeerden pijnen te bestrijden, wonden te helen en mensenlevens te redden. Soms zijn het heldenverhalen, maar net zo vaak gingen chirurgen in het verleden als slagers en slachters te werk en brachten ze hun patiënten meer kwaad dan goed. Van de besnijdenis van Abraham tot de aorta van Einstein: Onder het mes is een meeslepende geschiedenis, erudiet en grappig, en een fascinerende introductie in het eeuwenoude verhaal van een medisch vakgebied. Arnold van de Laar studeerde geneeskunde in Leuven en werkt als chirurg in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig voor het Nederlands Tijdschrift voor Heelkunde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arnold van de Laar
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400403390
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
2031650 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
377

Beschrijving

Chirurg Arnold van de Laar neemt je in dit boek mee op een reis door de weerbarstige geschiedenis van zijn eigen vakgebied: de heelkunde. Aan de hand van de beroemdste patiënten uit de wereldgeschiedenis laat hij zien hoe chirurgen door de eeuwen heen probeerden pijnen te bestrijden, wonden te helen en mensenlevens te redden. Soms zijn het heldenverhalen, maar net zo vaak gingen chirurgen in het verleden als slagers en slachters te werk en brachten ze hun patiënten meer kwaad dan goed. Van de besnijdenis van Abraham tot de aorta van Einstein: Onder het mes is een meeslepende geschiedenis, erudiet en grappig, en een fascinerende introductie in het eeuwenoude verhaal van een medisch vakgebied.

Arnold van de Laar studeerde geneeskunde in Leuven en werkt als chirurg in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Hij schrijft regelmatig voor het Nederlands Tijdschrift voor Heelkunde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arnold van de Laar
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400403390
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
2031650 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
377