Onderzoeksjournalistiek

Prijs € 39,35

Uitverkocht

Hardback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er is steeds meer behoefte aan goede onderzoeksjournalisten. Journalisten die niet meegaan in de waan van de dag, maar die op zoek gaan naar de achtergronden van het nieuws, onthullingen doen, soms schandalen blootleggen. Die het beleid van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties tegen het licht houden. Journalisten die proberen maatschappelijke trends en veranderingen te signaleren.Dit boek biedt een uitgebreide ori atie op het complexe terrain van de onderzoeksjournalistiek. Het richt zich op studenten journalistiek aan zowel universiteiten als hogescholen, maar ook op al in de praktijk werkzame journalisten die zich in onderzoeksjournalistiek willen bekwamen.Na een inleidend hoofdstuk over kenmerken en achtergronden van onderzoeksjournalistiek in Nederland wordt aandacht besteed aan gebruik en betrouwbaarheid van zowel schriftelijke als mondelinge bronnen. Het vinden van informatie (in archieven, op internet, maar ook door gebruik te maken van een persoonlijk ‘netwerk’) komt uitgebreid aan bod. Zeer praktisch gericht zijn de hoofdstukken over financi onderzoeksjournalistiek en onderzoek naar maatschappelijke ontwikkelingen. Het laatste hoofdstuk gaat in op de ethische kanten van onderzoeksjournalistiek.Onderzoeksjournalistiek bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen, ontwikkeld zowel in de journalistieke praktijk als in het journalistiek onderwijs.Nico Kussendrager is geograaf en journalist. Hij is werkzaam bij het Instituut voor Media/School voor Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Kussendrager is co-auteur van het veel gebruikte Basisboek journalistiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001500016
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

Er is steeds meer behoefte aan goede onderzoeksjournalisten. Journalisten die niet meegaan in de waan van de dag, maar die op zoek gaan naar de achtergronden van het nieuws, onthullingen doen, soms schandalen blootleggen. Die het beleid van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties tegen het licht houden. Journalisten die proberen maatschappelijke trends en veranderingen te signaleren.
Dit boek biedt een uitgebreide ori atie op het complexe terrain van de onderzoeksjournalistiek. Het richt zich op studenten journalistiek aan zowel universiteiten als hogescholen, maar ook op al in de praktijk werkzame journalisten die zich in onderzoeksjournalistiek willen bekwamen.
Na een inleidend hoofdstuk over kenmerken en achtergronden van onderzoeksjournalistiek in Nederland wordt aandacht besteed aan gebruik en betrouwbaarheid van zowel schriftelijke als mondelinge bronnen. Het vinden van informatie (in archieven, op internet, maar ook door gebruik te maken van een persoonlijk ‘netwerk’) komt uitgebreid aan bod. Zeer praktisch gericht zijn de hoofdstukken over financi onderzoeksjournalistiek en onderzoek naar maatschappelijke ontwikkelingen. Het laatste hoofdstuk gaat in op de ethische kanten van onderzoeksjournalistiek.
Onderzoeksjournalistiek bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen, ontwikkeld zowel in de journalistieke praktijk als in het journalistiek onderwijs.
Nico Kussendrager is geograaf en journalist. Hij is werkzaam bij het Instituut voor Media/School voor Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Kussendrager is co-auteur van het veel gebruikte Basisboek journalistiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001500016
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Pak mee!