Ontij (e-Book)

Prijs € 6,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Anneke Brassinga

EPUB met digitaal watermerk | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een nieuwe dichtbundel van Anneke Brassinga is altijd een gebeurtenis. Al sinds haar debuut Aurora in 1987 behoort Brassinga tot de belangrijkste hedendaagse dichters in de Nederlandse taal. Haar hoekige, barokke en virtuoze poëzie is dan ook veelvuldig genomineerd, bekroond en gebloemleesd. In Brassingas nieuwe bundel Ontij staat de taal wederom op scherp, maar als grootste kwaliteit van dit dichterschap geldt ook hier weer: deze gedichten zijn buitengewoon gretig, strijdbaar en doorleefd, als na een intens rouwproces. Het plezier spat van de paginas af, al direct vanaf het eerste gedicht: `Maar hoe je speerwierp, ringreed,/ schijfschoot o dodelijk hart,/ dit doosje is vierkanter dan dat daar. De liefde, de sensualiteit en de erotiek worden in vele toonaarden bezongen. Ontij is een muzikale en uiterst vitale dichtbundel, een nieuw hoogtepunt in een meesterlijk oeuvre.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anneke Brassinga
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023466161
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
1063414 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
57

Beschrijving

Een nieuwe dichtbundel van Anneke Brassinga is altijd een gebeurtenis. Al sinds haar debuut Aurora in 1987 behoort Brassinga tot de belangrijkste hedendaagse dichters in de Nederlandse taal. Haar hoekige, barokke en virtuoze poëzie is dan ook veelvuldig genomineerd, bekroond en gebloemleesd.
In Brassingas nieuwe bundel Ontij staat de taal wederom op scherp, maar als grootste kwaliteit van dit dichterschap geldt ook hier weer: deze gedichten zijn buitengewoon gretig, strijdbaar en doorleefd, als na een intens rouwproces. Het plezier spat van de paginas af, al direct vanaf het eerste gedicht: `Maar hoe je speerwierp, ringreed,/ schijfschoot o dodelijk hart,/ dit doosje is vierkanter dan dat daar. De liefde, de sensualiteit en de erotiek worden in vele toonaarden bezongen.
Ontij is een muzikale en uiterst vitale dichtbundel, een nieuw hoogtepunt in een meesterlijk oeuvre.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anneke Brassinga
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023466161
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
1063414 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
57