Oost

verhalen uit het literaire centrum van Amsterdam

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Amsterdam-Oost is hard op weg het literaire epicentrum van Nederland te worden. De buurt die bekend is geworden uit het klassieke werk van Bloem (Dapperstraat), Nescio (Oosterpark) en Gerard Reve (Betondorp), herbergt nu uitlopende moderne schrijvers als Herman Koch, Gustaaf Peek en Tim Krabbé.Dit jaar is daarom het programma 'Schrijvers uit Oost' gestart. Met elke twee maanden schrijversontmoetingen, waar nieuwe verhalen, essays, achtergrondartikelen en interviews worden gepresenteerd. Veel daarvan gaan in op het eigene van Amsterdam-Oost, maar maken dit eigene tegelijk universeel. In 'Oost' worden de belangrijkste resultaten van deze ontmoetingen bijeengebracht. Nieuwe teksten uit een buurt in opbloei van o.a. Wanda Reisel, Maartje Wortel, Ivo Victoria, Gustaaf Peek, Tjitske Jansen en Huub van der Lubbe.- Presentatie op 24 maart 2013 in Huize Frankendael.- Samenwerking met De Kompaszaal, Roest, Vrijburcht, Studio/K en het Lloyd Hotel. - Inclusief het winnende verhaal van de 'Oost'-schrijfwedstrijd.- Achtergrondartikelen over belangwekkende schrijversplekken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Babel & Voss
ISBN
9789490950071
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Amsterdam-Oost is hard op weg het literaire epicentrum van Nederland te worden. De buurt die bekend is geworden uit het klassieke werk van Bloem (Dapperstraat), Nescio (Oosterpark) en Gerard Reve (Betondorp), herbergt nu uitlopende moderne schrijvers als Herman Koch, Gustaaf Peek en Tim Krabbé.

Dit jaar is daarom het programma 'Schrijvers uit Oost' gestart. Met elke twee maanden schrijversontmoetingen, waar nieuwe verhalen, essays, achtergrondartikelen en interviews worden gepresenteerd. Veel daarvan gaan in op het eigene van Amsterdam-Oost, maar maken dit eigene tegelijk universeel.

In 'Oost' worden de belangrijkste resultaten van deze ontmoetingen bijeengebracht. Nieuwe teksten uit een buurt in opbloei van o.a. Wanda Reisel, Maartje Wortel, Ivo Victoria, Gustaaf Peek, Tjitske Jansen en Huub van der Lubbe.

- Presentatie op 24 maart 2013 in Huize Frankendael.
- Samenwerking met De Kompaszaal, Roest, Vrijburcht, Studio/K en het Lloyd Hotel.
- Inclusief het winnende verhaal van de 'Oost'-schrijfwedstrijd.
- Achtergrondartikelen over belangwekkende schrijversplekken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Babel & Voss
ISBN
9789490950071
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Pak mee!