Operatie Laat niets in leven (e-Book)

Het bizarre leven van oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Arnold Karskens, Henk Willem Smits

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rotterdammer Guus Kouwenhoven begon zijn carrière als zakenman en sjacheraar, om te eindigen als de grootste Nederlandse oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Op 21 april 2017 werd ‘Mr Gus’ tot 19 jaar cel veroordeeld voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden en wapensmokkel voor de Liberiaanse leider Charles Taylor tijdens een oorlog waarin naar schatting 100 000 doden vielen. Arnold Karskens en Henk Willem Smits beschrijven hoe Kouwenhoven in zijn jonge jaren in contact stond met grote Nederlandse criminelen en in Liberia schatrijk werd met houtkap. Ook vertellen ze hoe hij werd gepakt en vanuit zijn cel nog getuigen onder druk zette. Het boek is het spannende en kleurrijke verhaal van iemand die zich meermaals aan de verkeerde kant van de wet begaf en daarbij niks en niemand ontzag. Beide auteurs publiceerden al eerder artikelen over Kouwenhoven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arnold Karskens, Henk Willem Smits
Uitgever
Q
ISBN
9789021408941
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2018
Bestandsgrootte
4079338 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235

Beschrijving

Rotterdammer Guus Kouwenhoven begon zijn carrière als zakenman en sjacheraar, om te eindigen als de grootste Nederlandse oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Op 21 april 2017 werd ‘Mr Gus’ tot 19 jaar cel veroordeeld voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden en wapensmokkel voor de Liberiaanse leider Charles Taylor tijdens een oorlog waarin naar schatting 100 000 doden vielen.

Arnold Karskens en Henk Willem Smits beschrijven hoe Kouwenhoven in zijn jonge jaren in contact stond met grote Nederlandse criminelen en in Liberia schatrijk werd met houtkap. Ook vertellen ze hoe hij werd gepakt en vanuit zijn cel nog getuigen onder druk zette. Het boek is het spannende en kleurrijke verhaal van iemand die zich meermaals aan de verkeerde kant van de wet begaf en daarbij niks en niemand ontzag. Beide auteurs publiceerden al eerder artikelen over Kouwenhoven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arnold Karskens, Henk Willem Smits
Uitgever
Q
ISBN
9789021408941
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2018
Bestandsgrootte
4079338 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235