Oriana een vrouw

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Cristina de Stefano

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Oriana Fallaci (1929-2006) verwierf internationale bekendheid als tegendraadse journalist, auteur en opiniemaker. Maar waar kwam deze spraakmakende vrouw vandaan, en wat lag ten grondslag aan haar ambitie?[i]Oriana, een vrouw[/i] is de eerste geautoriseerde biografie van deze geduchte persoonlijkheid die vanuit een arm socialistisch gezin in Florence haar weg naar de top van het internationale politieke journaille vocht. Al jong ontdekte ze dat het leven een strijd moest zijn, en als veertienjarige sloot ze zich aan bij het verzet waar ze ervaringen opdeed die haar drang naar vrijheid voor altijd zouden bepalen.Haar volwassen jaren waren even turbulent, vanaf haar eerste baan in de journalistiek tot de vele bestsellers die zij schreef, bleek ze vaak geïnspireerd door pijnlijke waarheden uit haar eigen leven. Haar liefdesleven, bijvoorbeeld, was altijd vol drama en verdriet, en hieruit putte ze inspiratie voor romans, maar ook haar ambitie voor een feministisch en hardwerkend leven.[i]Oriana, een vrouw[/i] is het veelbewogen levensverhaal van een sterke, complexe maar bovenal inspirerende vrouw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cristina de Stefano
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603362
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Oriana Fallaci (1929-2006) verwierf internationale bekendheid als tegendraadse journalist, auteur en opiniemaker. Maar waar kwam deze spraakmakende vrouw vandaan, en wat lag ten grondslag aan haar ambitie?
[i]Oriana, een vrouw[/i] is de eerste geautoriseerde biografie van deze geduchte persoonlijkheid die vanuit een arm socialistisch gezin in Florence haar weg naar de top van het internationale politieke journaille vocht. Al jong ontdekte ze dat het leven een strijd moest zijn, en als veertienjarige sloot ze zich aan bij het verzet waar ze ervaringen opdeed die haar drang naar vrijheid voor altijd zouden bepalen.
Haar volwassen jaren waren even turbulent, vanaf haar eerste baan in de journalistiek tot de vele bestsellers die zij schreef, bleek ze vaak geïnspireerd door pijnlijke waarheden uit haar eigen leven. Haar liefdesleven, bijvoorbeeld, was altijd vol drama en verdriet, en hieruit putte ze inspiratie voor romans, maar ook haar ambitie voor een feministisch en hardwerkend leven.

[i]Oriana, een vrouw[/i] is het veelbewogen levensverhaal van een sterke, complexe maar bovenal inspirerende vrouw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cristina de Stefano
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603362
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!