Outsider art from Japan

from Japan

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Yoshiko Hata, Taeko Inoue, Kazuhiko Kudo, Moto Murai, Rika Makihara

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tot voor kort was de Japanse Outsider Art een goed verborgen geheim. Gemaakt door mensen met een psychiatrische aandoening of een verstandelijke handicap, tonen deze bijzondere en kwalitatieve werken een geheel nieuwe kant van Japan. Deze zeer verzorgde publicatie omvat de biografieën van 46 Japanse kunstenaars. De bijzondere kunstenaars communiceren veelal via hun kunst. Ze zijn niet opgeleid tot kunstenaar en hebben een psychiatrische aandoening of een verstandelijke handicap. Gezamenlijk presenteren zij bijna 1000 kunstwerken op een door Europa reizende tentoonstelling. Van hen exposeert zo'n 25 kunstenaars voor het eerst in Europa. De kunstenaars zijn geselecteerd door de directeur van museum Het Dolhuys, Haarlem, waar de expositie zal starten. In het boek onder meer werk van Marie Suzuki (1979). Gefascineerd door het menselijk lichaam, waarbij borsten en genitaliën domineren, maakt zij expressieve schilderijen. Haar werk is gebaseerd op jeugdherinneringen, kunst is een onmisbare uitlaatklep. Ook bijzonder is het werk van Shinichi Sawada (1982). Op een zeer perfectionistische manier maakt hij aardewerken beelden die er uit zien als vriendelijke monsters.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yoshiko Hata, Taeko Inoue, Kazuhiko Kudo, Moto Murai, Rika Makihara
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007415
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Tot voor kort was de Japanse Outsider Art een goed verborgen geheim. Gemaakt door mensen met een psychiatrische aandoening of een verstandelijke handicap, tonen deze bijzondere en kwalitatieve werken een geheel nieuwe kant van Japan.

Deze zeer verzorgde publicatie omvat de biografieën van 46 Japanse kunstenaars. De bijzondere kunstenaars communiceren veelal via hun kunst. Ze zijn niet opgeleid tot kunstenaar en hebben een psychiatrische aandoening of een verstandelijke handicap. Gezamenlijk presenteren zij bijna 1000 kunstwerken op een door Europa reizende tentoonstelling. Van hen exposeert zo'n 25 kunstenaars voor het eerst in Europa. De kunstenaars zijn geselecteerd door de directeur van museum Het Dolhuys, Haarlem, waar de expositie zal starten.

In het boek onder meer werk van Marie Suzuki (1979). Gefascineerd door het menselijk lichaam, waarbij borsten en genitaliën domineren, maakt zij expressieve schilderijen. Haar werk is gebaseerd op jeugdherinneringen, kunst is een onmisbare uitlaatklep. Ook bijzonder is het werk van Shinichi Sawada (1982). Op een zeer perfectionistische manier maakt hij aardewerken beelden die er uit zien als vriendelijke monsters.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yoshiko Hata, Taeko Inoue, Kazuhiko Kudo, Moto Murai, Rika Makihara
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007415
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Pak mee!