Overpeinzingen

Prijs € 17,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Heidi Hassenmüller

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Overpeinzingen is een verzameling gedachten en columns van de schrijfster van het boek Prinsesjes huilen niet dat in juni 2012 bij Nieuwe Druk verscheen.Prinsesjes huilen niet verscheen oorspronkelijk in het Duits onder de titel Gute Nacht, Zuckerpüppchen en heeft een Duitse literatuurprijs en andere onderscheidingen gehad. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid, dat de wettelijke verjaringstermijn voor seksueel misbruik binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.Heidi Hassenmüller zegt over Overpeinzingen: Ik vond het nodig dat er een vervolg op dat dramatische boek kwam. Bijna elk slachtoffer van seksueel misbruik probeert de traumatische ervaringen te verdringen, Dat heeft vaak tot gevolg, dat het hele verdere leven in het teken van misbruik staat: geen zelfbewustzijn, schuldgevoelens, schaamte en vaak de bijna ziekelijke behoefte het iedereen naar de zin te maken.Dat het ook anders kan laat Overpeinzingen zien, weliswaar na meer dan vier jaar therapie. Mijn kinderen zullen hopelijk nooit zeggen: onze moeder was een zwakke vrouw! Voor mij komen mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen altijd op de eerste plaats.Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg en woont sinds 1974 in Nederland. Ze heeft meer dan dertig boeken voor jeugd en volwassenen geschreven. Overpeinzingen is haar derde boek dat in Nederland verschenen is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Heidi Hassenmüller
Uitgever
Boekhandel Jansen & De Feijter / Nieuwe
ISBN
9789491409134
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Overpeinzingen is een verzameling gedachten en columns van de schrijfster van het boek Prinsesjes huilen niet dat in juni 2012 bij Nieuwe Druk verscheen.

Prinsesjes huilen niet verscheen oorspronkelijk in het Duits onder de titel Gute Nacht, Zuckerpüppchen en heeft een Duitse literatuurprijs en andere onderscheidingen gehad. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid, dat de wettelijke verjaringstermijn voor seksueel misbruik binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.

Heidi Hassenmüller zegt over Overpeinzingen: Ik vond het nodig dat er een vervolg op dat dramatische boek kwam. Bijna elk slachtoffer van seksueel misbruik probeert de traumatische ervaringen te verdringen, Dat heeft vaak tot gevolg, dat het hele verdere leven in het teken van misbruik staat: geen zelfbewustzijn, schuldgevoelens, schaamte en vaak de bijna ziekelijke behoefte het iedereen naar de zin te maken.
Dat het ook anders kan laat Overpeinzingen zien, weliswaar na meer dan vier jaar therapie. Mijn kinderen zullen hopelijk nooit zeggen: onze moeder was een zwakke vrouw! Voor mij komen mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen altijd op de eerste plaats.

Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg en woont sinds 1974 in Nederland. Ze heeft meer dan dertig boeken voor jeugd en volwassenen geschreven. Overpeinzingen is haar derde boek dat in Nederland verschenen is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Heidi Hassenmüller
Uitgever
Boekhandel Jansen & De Feijter / Nieuwe
ISBN
9789491409134
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176