Overspelige vrouwen

hoorcollege over desperate housewives in de wereldliteratuur

Prijs € 42,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. van Buuren

Luisterboek | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze serie van 6 cd's zal Maarten van Buuren spreken over zes beroemde romans waarin overspelige vrouwen centraal staan. Hij plaatst de schrijvers en hun romans in een cultuurhistorisch perspectief. Tijden veranderen, de mens blijft hetzelfde, maar de romanpersonages laten zien dat zij zichzelf telkens anders definiëren. Hun zelfbeeld en de manier waarop ze hun eigen karakter zien, wordt wel degelijk bepaald door o.a. de conventies van de tijd waarin zij leven. De zes romans zijn Prinses van Cleves door Madame de Lafayette, Effi Briest door Theodor Fontane, Anna Karenina door Leo Tolstoj, Eline Vere door Louis Couperus, Madame Bovary door Gustave Flaubert en De Rode Letter van Nathaniel Hawthorne.InhoudsopgaveCD 1: Mme de La Fayette: De prinses van ClèvesH1: Mme de La FayetteH2: Liefde en hartstochtH3: HartstochtH4: JaloezieCD 2: Nathaniel Hawthorne: De rode letterH1: Historische romanH2: RemorseH3: Roman uit 1850H4: Roman uit 1640CD 3: Gustave Flaubert: Madame BovaryH1: RealismeH2: Het groteskeH3: BovarysmeH4: Spleen en IdeaalCD 4: Lev Tolstoj: Anna KareninaH1: KarakteriseringH2: Tweeluik: het landH3: Tweeluik: de stadH4: Overspel als ideologische functieCD 5: Theodor Fontane: Effi BriestH1: Klassieke tragedieH2: RealismeH3: SymbolismeH4: Orde van het discoursCD 6: Louis Couperus: Eline VereH1: Eline's neuroseH2: TemperamentenH3: Degeneratie - regeneratieH4: DecadentieOver de spreker:Prof.dr. Maarten van Buuren is als hoogleraar Franse taal- en letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in literatuurtheorie en Franse literatuur uit de 19e en 20e eeuw. Hij is tevens essayist, vertaler en auteur van het boek Moderne Franse Literatuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Buuren
Uitgever
NRC Handelsblad Academie
ISBN
9789085300304
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In deze serie van 6 cd's zal Maarten van Buuren spreken over zes beroemde romans waarin overspelige vrouwen centraal staan. Hij plaatst de schrijvers en hun romans in een cultuurhistorisch perspectief. Tijden veranderen, de mens blijft hetzelfde, maar de romanpersonages laten zien dat zij zichzelf telkens anders definiëren. Hun zelfbeeld en de manier waarop ze hun eigen karakter zien, wordt wel degelijk bepaald door o.a. de conventies van de tijd waarin zij leven. De zes romans zijn Prinses van Cleves door Madame de Lafayette, Effi Briest door Theodor Fontane, Anna Karenina door Leo Tolstoj, Eline Vere door Louis Couperus, Madame Bovary door Gustave Flaubert en De Rode Letter van Nathaniel Hawthorne.

Inhoudsopgave
CD 1: Mme de La Fayette: De prinses van Clèves
H1: Mme de La Fayette
H2: Liefde en hartstocht
H3: Hartstocht
H4: Jaloezie

CD 2: Nathaniel Hawthorne: De rode letter
H1: Historische roman
H2: Remorse
H3: Roman uit 1850
H4: Roman uit 1640

CD 3: Gustave Flaubert: Madame Bovary
H1: Realisme
H2: Het groteske
H3: Bovarysme
H4: Spleen en Ideaal

CD 4: Lev Tolstoj: Anna Karenina
H1: Karakterisering
H2: Tweeluik: het land
H3: Tweeluik: de stad
H4: Overspel als ideologische functie

CD 5: Theodor Fontane: Effi Briest
H1: Klassieke tragedie
H2: Realisme
H3: Symbolisme
H4: Orde van het discours

CD 6: Louis Couperus: Eline Vere
H1: Eline's neurose
H2: Temperamenten
H3: Degeneratie - regeneratie
H4: Decadentie

Over de spreker:
Prof.dr. Maarten van Buuren is als hoogleraar Franse taal- en letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in literatuurtheorie en Franse literatuur uit de 19e en 20e eeuw. Hij is tevens essayist, vertaler en auteur van het boek Moderne Franse Literatuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Buuren
Uitgever
NRC Handelsblad Academie
ISBN
9789085300304
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!