Pakket Bostrilogie

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Dalene Matthee

Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kringen in een bos' is het eerste deel van de Bostrilogie, geschreven door de Zuid-Afrikaanse auteur Dalene Matthee. Saul Barnard is houthakker in het Knysnabos en dat houdt in: arm en ongeschoold blijven en voor altijd een slaaf zijn van de Engelsen. Saul staat daarom op het punt zijn geboorteland te verlaten, maar wanneer hij hoort dat er jacht gemaakt wordt op Oupoot de leider van de woudolifanten verandert hij van gedachten. Hij vindt dat als Oupoot gedood moet worden, hij dat moet doen; want het moet met respect gebeuren. Wanneer Saul dieper en dieper het woud intrekt, wordt hem hoe langer hoe duidelijker dat Oupoot hem om de een of andere reden het woud in okt... "Moerbeibos' is het tweede deel van de Bostrilogie, geschreven door de Zuid-Afrikaanse auteur Dalene Matthee.Silas Miggel woont in alle rust met zijn dochter in het Knysnabos, totdat op een dag een groep Italiaanse immigranten een tentenkamp opslaat om een zijderupskwekerij te beginnen. Als dit totaal mislukt omdat in de kleigrond de moerbeibomen niet groeien, begint een zware tijd, zowel voor de Italianen als voor Silas en zijn dochter. In de uitzichtloze situatie worden de immigranten gedwarsboomd door de regering. Aanvankelijk staat Silas afwijzend tegenover de Italianen, maar steeds meer ziet hij het als zijn plicht om hulp te bieden. "Droombos" is het derde deel van de Bostrilogie, geschreven door de Zuid-Afrikaanse auteur Dalene Matthee.De jonge Karoliena Kapp groeit op in het Knysnabos, een adembenemend mooi gebied, waar echter ook armoede en uitbuiting heersen. Dankzij haar scholing op kosten van de kerk, en de genegenheid van ondernemer Johannes Stander, heeft Karoliena de kans het Bos te ontvluchten. Ze belandt bij een Engelse dame die haar voorbereidt op het huwelijk met Johannes. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Al in de eerste week van haar huwelijk ontdekt Karoliena dat zij niet zonder liet Bos leven kan. Ze keert terug, om in het Bos te ontdekken wie zij werkelijk is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dalene Matthee
Uitgever
Groot Goudriaan, De
ISBN
9789088653254
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Kringen in een bos' is het eerste deel van de Bostrilogie, geschreven door de Zuid-Afrikaanse auteur Dalene Matthee.
Saul Barnard is houthakker in het Knysnabos en dat houdt in: arm en ongeschoold blijven en voor altijd een slaaf zijn van de Engelsen. Saul staat daarom op het punt zijn geboorteland te verlaten, maar wanneer hij hoort dat er jacht gemaakt wordt op Oupoot de leider van de woudolifanten verandert hij van gedachten. Hij vindt dat als Oupoot gedood moet worden, hij dat moet doen; want het moet met respect gebeuren. Wanneer Saul dieper en dieper het woud intrekt, wordt hem hoe langer hoe duidelijker dat Oupoot hem om de een of andere reden het woud in okt... "Moerbeibos' is het tweede deel van de Bostrilogie, geschreven door de Zuid-Afrikaanse auteur Dalene Matthee.
Silas Miggel woont in alle rust met zijn dochter in het Knysnabos, totdat op een dag een groep Italiaanse immigranten een tentenkamp opslaat om een zijderupskwekerij te beginnen. Als dit totaal mislukt omdat in de kleigrond de moerbeibomen niet groeien, begint een zware tijd, zowel voor de Italianen als voor Silas en zijn dochter. In de uitzichtloze situatie worden de immigranten gedwarsboomd door de regering. Aanvankelijk staat Silas afwijzend tegenover de Italianen, maar steeds meer ziet hij het als zijn plicht om hulp te bieden.

"Droombos" is het derde deel van de Bostrilogie, geschreven door de Zuid-Afrikaanse auteur Dalene Matthee.
De jonge Karoliena Kapp groeit op in het Knysnabos, een adembenemend mooi gebied, waar echter ook armoede en uitbuiting heersen. Dankzij haar scholing op kosten van de kerk, en de genegenheid van ondernemer Johannes Stander, heeft Karoliena de kans het Bos te ontvluchten. Ze belandt bij een Engelse dame die haar voorbereidt op het huwelijk met Johannes. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Al in de eerste week van haar huwelijk ontdekt Karoliena dat zij niet zonder liet Bos leven kan. Ze keert terug, om in het Bos te ontdekken wie zij werkelijk is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dalene Matthee
Uitgever
Groot Goudriaan, De
ISBN
9789088653254
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!