Partnergeweld: Als liefde een gevecht wordt

Prijs € 40,30

Uitverkocht

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Liefdesrelaties kunnen mooi zijn, maar niet elke relatie kent een happy end. In een aantal gevallen ontwikkelen relaties naar negatieve omgangsvormen. Verschillende vormen van geweld kunnen het gevolg zijn. Een snelle en accurate inschatting is van belang voor alle betrokkene partijen. Wetenschap en praktijk zijn het erover eens dat interdisciplinair werken hierbij een belangrijke sleutel is. Dit boek biedt een overzicht van de huidige stand van zaken over de screening en aanpak van partnergeweld. Er wordt besproken op welke manier verschillende disciplines met deze thematiek omgaan. In het inleidende deel komt de wetenschap aan het woord. Wat weten we vandaag over partnergeweld, welke evoluties zijn er zichtbaar in het onderzoek, wat zijn de uitdagingen van de toekomst. Vervolgens biedt het eerste deel meer inzicht in de psycho-medische en sociale benadering van partnergeweld. De kijk van gynaecologen, huisartsen en hulpverleners op de thematiek biedt interessante perspectieven voor zowel de eigen als andere disciplines. Daarna staat in het tweede deel van de politionele en justitiële aanpak centraal. Ook hier worden verschillende invalshoeken aangereikt voor de aanpak van partnergeweld. In het derde deel brengen de auteurs de uitdagingen voor de toekomst in kaart. Hierbij ligt de focus op disciplineoverschrijdende screeningsinstrumenten en hun mogelijkheden. Iedereen die op beleidsmatig, academisch of pragmatisch niveau bezig is rond partnergeweld kan dus een actueel overzicht vinden in dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Acco
ISBN
9789033479304
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
326

Beschrijving

Liefdesrelaties kunnen mooi zijn, maar niet elke relatie kent een happy end. In een aantal gevallen ontwikkelen relaties naar negatieve omgangsvormen. Verschillende vormen van geweld kunnen het gevolg zijn. Een snelle en accurate inschatting is van belang voor alle betrokkene partijen. Wetenschap en praktijk zijn het erover eens dat interdisciplinair werken hierbij een belangrijke sleutel is.

Dit boek biedt een overzicht van de huidige stand van zaken over de screening en aanpak van partnergeweld. Er wordt besproken op welke manier verschillende disciplines met deze thematiek omgaan. In het inleidende deel komt de wetenschap aan het woord. Wat weten we vandaag over partnergeweld, welke evoluties zijn er zichtbaar in het onderzoek, wat zijn de uitdagingen van de toekomst. Vervolgens biedt het eerste deel meer inzicht in de psycho-medische en sociale benadering van partnergeweld. De kijk van gynaecologen, huisartsen en hulpverleners op de thematiek biedt interessante perspectieven voor zowel de eigen als andere disciplines. Daarna staat in het tweede deel van de politionele en justitiële aanpak centraal. Ook hier worden verschillende invalshoeken aangereikt voor de aanpak van partnergeweld. In het derde deel brengen de auteurs de uitdagingen voor de toekomst in kaart. Hierbij ligt de focus op disciplineoverschrijdende screeningsinstrumenten en hun mogelijkheden. Iedereen die op beleidsmatig, academisch of pragmatisch niveau bezig is rond partnergeweld kan dus een actueel overzicht vinden in dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Acco
ISBN
9789033479304
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
326

Pak mee!