Picasso's keerzijde (e-Book)

De zoektocht naar een verloren kunstwerk

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Mira Feticu

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als een privédetective zoekt Mira Feticu naar de verloren gewaande Picasso Tête d’Arlequin, een van de zeven kunstwerken die in 2012 door een Roemeense bende uit de Rotterdamse Kunsthal werden gestolen. Reizend door haar geboorteland, van Boekarest tot de Donaudelta, werpt ze een schrijnend nieuw licht op deze nog altijd onopgeloste kunstroof. Waar ze in haar roman Tascha koos voor de fictie, verteld door de ogen van het geprostitueerde liefje¿van de hoofddader, toont Picasso’s keerzijde de naakte feiten. In een wervelende, waargebeurde vertelling voert Feticu de lezer mee langs de geschiedenis van zeven kunstwerken en hun tragische lot. Picasso’s keerzijde¿is naast een zoektocht ook een beschouwing over schoonheid en valsheid, kunst en werkelijkheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mira Feticu
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021417554
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
2788826 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
81

Beschrijving

Als een privédetective zoekt Mira Feticu naar de verloren gewaande Picasso Tête d’Arlequin, een van de zeven kunstwerken die in 2012 door een Roemeense bende uit de Rotterdamse Kunsthal werden gestolen. Reizend door haar geboorteland, van Boekarest tot de Donaudelta, werpt ze een schrijnend nieuw licht op deze nog altijd onopgeloste kunstroof.
Waar ze in haar roman Tascha koos voor de fictie, verteld door de ogen van het geprostitueerde liefje¿van de hoofddader, toont Picasso’s keerzijde de naakte feiten. In een wervelende, waargebeurde vertelling voert Feticu de lezer mee langs de geschiedenis van zeven kunstwerken en hun tragische lot. Picasso’s keerzijde¿is naast een zoektocht ook een beschouwing over schoonheid en valsheid, kunst en werkelijkheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mira Feticu
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021417554
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
2788826 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
81