Piekerprinses

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Liesbeth van Binsbergen

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Simone houdt van dagdromen. Dream-star. Zo noemde haar vader haar altijd. Maar papa leeft niet meer. Simone heeft een foto van hem op haar bureau, waar ze regelmatig tegen praat. Over de ruzie met haar moeder, omdat ze geen nieuwe gympen mag. En over het feit dat ze zo vaak thuis moet blijven, omdat haar broertje anders alleen is. Simone wil graag mee met het survivalkamp van school. Natuurlijk kost dat geld. Maar als ze hoort dat haar moeder haar baan misschien kwijtraak, besluit Simone het geld zelf bij elkaar te verdienen. Op een dag sluit Simone op een stapel onbetaalde rekeningen. Ze begrijpt nu waarom er regelmatig mensen van de Belastingdienst bellen, en waarom er zelfs mensen aan de deur komen om geld te halen. Simone begint steeds meer te piekeren. Zijn ze echt zo arm? En heeft haar moeder soms iets te maken met een winkeldiefstal? Simone schaamt zich en verbergt het geheim, zelfs voor haar beste vriendin Thirza. Thirza snapt niet wat er aan de hand is. Hun vriendschap lijkt langzamerhand te verwateren. Het moment van de waarheid komt onherroepelijk, en Simone beseft dat ze keuzes moet maken. Echte vriendschap blijkt gelukkig veel te kunnen verdragen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Liesbeth van Binsbergen
Uitgever
Columbus
ISBN
9789085431510
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Simone houdt van dagdromen. Dream-star. Zo noemde haar vader haar altijd. Maar papa leeft niet meer. Simone heeft een foto van hem op haar bureau, waar ze regelmatig tegen praat. Over de ruzie met haar moeder, omdat ze geen nieuwe gympen mag. En over het feit dat ze zo vaak thuis moet blijven, omdat haar broertje anders alleen is.
Simone wil graag mee met het survivalkamp van school. Natuurlijk kost dat geld. Maar als ze hoort dat haar moeder haar baan misschien kwijtraak, besluit Simone het geld zelf bij elkaar te verdienen.

Op een dag sluit Simone op een stapel onbetaalde rekeningen. Ze begrijpt nu waarom er regelmatig mensen van de Belastingdienst bellen, en waarom er zelfs mensen aan de deur komen om geld te halen.
Simone begint steeds meer te piekeren. Zijn ze echt zo arm?
En heeft haar moeder soms iets te maken met een winkeldiefstal? Simone schaamt zich en verbergt het geheim, zelfs voor haar beste vriendin Thirza. Thirza snapt niet wat er aan de hand is. Hun vriendschap lijkt langzamerhand te verwateren. Het moment van de waarheid komt onherroepelijk, en Simone beseft dat ze keuzes moet maken. Echte vriendschap blijkt gelukkig veel te kunnen verdragen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Liesbeth van Binsbergen
Uitgever
Columbus
ISBN
9789085431510
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Pak mee!