Piel de heilige - grote letter uitgave

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Henk Vaessen

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze boeiende en sfeervolle roman neemt Henk Vaessen u mee naar het denkbeeldige Vlaamse dorp Oldendonk. Het verhaal speelt zich af in en rond de parochie van Potifar, een eigenzinnige manke dorpspastoor. De humor en rake typeringen bij de kostelijke Vlaamse dialogen in de dorpskroeg Het Aerts Paradijs, zullen u menigmaal doen glimlachen. Ook het dagelijks leven in de boerderijen en arbeiderswoningen aan de Smesstraat in Oldendonk wordt prachtig beschreven.Door de onorthodoxe levenshouding van Piel wordt het traditionele christendom een spiegel voorgehouden. Menig fatsoenlijk christenmens zal het hoofd schudden over de ruwe, slordige manier waarop ze door het leven gaat, en ook over de taal die zij bezigt. Doch gaandeweg ontdekt de lezer dat Piel lijkt op een oester: een bonkige vuile buitenkant, met een kostbare parel als kern. Uit de manier waarop zij omgaat met de zwakken, zieken en minderbedeelden spreekt intense bewogenheid, die een diepere oorsprong moet hebben dan 'alleen maar' goede karaktereigenschappen. Grote verschillen in afkomst en sociale omstandigheden worden soms ontroerend, dan weer confronterend beschreven. Dwars door het boek loopt als een rode draad het fenomeen 'bevrijdingskinderen'. Al met al ingrediënten genoeg voor eenmeeslepende roman met een verrassende climax.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Vaessen
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461011633
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
434

Beschrijving

In deze boeiende en sfeervolle roman neemt Henk Vaessen u mee naar het denkbeeldige Vlaamse dorp Oldendonk. Het verhaal speelt zich af in en rond de parochie van Potifar, een eigenzinnige manke dorpspastoor. De humor en rake typeringen bij de kostelijke Vlaamse dialogen in de dorpskroeg Het Aerts Paradijs, zullen u menigmaal doen glimlachen. Ook het dagelijks leven in de boerderijen en arbeiderswoningen aan de Smesstraat in Oldendonk wordt prachtig beschreven.
Door de onorthodoxe levenshouding van Piel wordt het traditionele christendom een spiegel voorgehouden. Menig fatsoenlijk christenmens zal het hoofd schudden over de ruwe, slordige manier waarop ze door het leven gaat, en ook over de taal die zij bezigt. Doch gaandeweg ontdekt de lezer dat Piel lijkt op een oester: een bonkige vuile buitenkant, met een kostbare parel als kern. Uit de manier waarop zij omgaat met de zwakken, zieken en minderbedeelden spreekt intense bewogenheid, die een diepere oorsprong moet hebben dan 'alleen maar' goede karaktereigenschappen. Grote verschillen in afkomst en sociale omstandigheden worden soms ontroerend, dan weer confronterend beschreven. Dwars door het boek loopt als een rode draad het fenomeen 'bevrijdingskinderen'. Al met al ingrediënten genoeg voor een
meeslepende roman met een verrassende climax.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Vaessen
Uitgever
Oorsprong, Uitgeverij
ISBN
9789461011633
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
434

Pak mee!