Ploegen door het donker

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Richard Powers

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een intellectuele thrillerTaimur Martin is een docent Engels die in Beiroet gegijzeld is door een terroristische groepering. Zijn leven is monotoon, dag of nacht, licht of donker, zomer of winter: hij heeft geen idee meer waar en wanneer hij leeft. Slechts zijn verbeeldingskracht houdt hem op de been.Intussen werkt schilderes Adie Klarpol met een schrijver en een wetenschapper in Amerika aan een andere, virtuele wereld. Vanuit het niets bouwen ze een nieuwe werkelijkheid op, met fantasie en techniek als bouwstenen. De twee verhalen ontwikkelen zich onafhankelijk van elkaar maar worden bij elkaar gehouden door Powers’ fenomenale greep op de materie. Het gijzelingsdrama is razend spannend, en zelfs ontroerend. Het is een pleidooi voor de menselijke verbeeldingskracht, die overal de wereld draaiend houdt. Over Ploegen door het donker:‘Powers durft de grote vragen te stellen over de rol die wetenschap, kunst en technologie in ons leven moeten spelen – en hij laat zien hoe belangrijk dromen zijn.’ JOHN FREEMAN‘Powers creëert een wereld waaruit je niet meer hetzelfde terugkeert.’ WASHINGTON POST‘De roman speelt zich af in twee gescheiden werelden, maar wanneer die samenkomen is het effect ronduit spectaculair.’ NEW YORK TIMES BOOK REVIEWRichard Powers heeft negen romans op zijn naam staan, de meest recente is Gen voor geluk. In de jaren tachtig woonde en werkte hij enige tijd in Nederland, inmiddels woont hij in Urbana, Illinois (VS). Powers heeft talrijke prijzen gekregen, waaronder een MacArthur Fellowship, de Lannan Literary Award en de James Fenimore Cooper Prijs. Voor zijn roman De echomaker kreeg hij de National Book Award.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Powers
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025435448
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

Een intellectuele thriller

Taimur Martin is een docent Engels die in Beiroet gegijzeld is door een terroristische groepering. Zijn leven is monotoon, dag of nacht, licht of donker, zomer of winter: hij heeft geen idee meer waar en wanneer hij leeft. Slechts zijn verbeeldingskracht houdt hem op de been.
Intussen werkt schilderes Adie Klarpol met een schrijver en een wetenschapper in Amerika aan een andere, virtuele wereld. Vanuit het niets bouwen ze een nieuwe werkelijkheid op, met fantasie en techniek als bouwstenen.
De twee verhalen ontwikkelen zich onafhankelijk van elkaar maar worden bij elkaar gehouden door Powers’ fenomenale greep op de materie. Het gijzelingsdrama is razend spannend, en zelfs ontroerend. Het is een pleidooi voor de menselijke verbeeldingskracht, die overal de wereld draaiend houdt.
Over Ploegen door het donker:
‘Powers durft de grote vragen te stellen over de rol die wetenschap, kunst en technologie in ons leven moeten spelen – en hij laat zien hoe belangrijk dromen zijn.’ JOHN FREEMAN
‘Powers creëert een wereld waaruit je niet meer hetzelfde terugkeert.’ WASHINGTON POST
‘De roman speelt zich af in twee gescheiden werelden, maar wanneer die samenkomen is het effect ronduit spectaculair.’ NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Richard Powers heeft negen romans op zijn naam staan, de meest recente is Gen voor geluk. In de jaren tachtig woonde en werkte hij enige tijd in Nederland, inmiddels woont hij in Urbana, Illinois (VS). Powers heeft talrijke prijzen gekregen, waaronder een MacArthur Fellowship, de Lannan Literary Award en de James Fenimore Cooper Prijs. Voor zijn roman De echomaker kreeg hij de National Book Award.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Powers
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025435448
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Pak mee!