Psyche en Fidessa

Prijs € 45,00

Uitverkocht

Louis Couperus

Hardback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze nieuwe editie van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus is volledig geïllustreerd met tekeningen van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, maar zijn nooit eerder gepubliceerd. Ook de illustraties voor Psyche die niet zijn gebruikt worden daar bewaard. Na bijna honderd jaar is er dan eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare 'sprookjestekeningen', illustraties die Couperus zelf 'bizonder mooi' vond.Het boek is uitgevoerd in hetzelfde grote formaat als de editie uit de jaren twintig, met in totaal 75 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling. Kortom, een zeer bijzondere Couperus-uitgave.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Louis Couperus
Uitgever
Reith Hendriks & Partners
ISBN
9789081549349
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Deze nieuwe editie van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus is volledig geïllustreerd met tekeningen van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, maar zijn nooit eerder gepubliceerd. Ook de illustraties voor Psyche die niet zijn gebruikt worden daar bewaard. Na bijna honderd jaar is er dan eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare 'sprookjestekeningen', illustraties die Couperus zelf 'bizonder mooi' vond.

Het boek is uitgevoerd in hetzelfde grote formaat als de editie uit de jaren twintig, met in totaal 75 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling. Kortom, een zeer bijzondere Couperus-uitgave.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Louis Couperus
Uitgever
Reith Hendriks & Partners
ISBN
9789081549349
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Pak mee!