Puur Leiestreek

authentieke smaken uit de keuken van Auberge du Pecheur

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Toni De Coninck, Toni De Coninck

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vlaams kookboek. Nergens vloeit de Leie zo mooi als door de meersen van Latem, het kunstenaarsdorp dat centraal staat in dit boek. De 'gouden rivier' inspireerde generaties schilders en beeldhouwers, van Servaes over Permeke tot Malfait en Saverys. De weerslag van die rijke erfenis valt in tal van musea te bewonderen, in Sint-Martens-Latem en deelgemeente Deurle, maar ook in de naburige stad Deinze. De Leiestreek is ook het werkblad - of de schildersezel - van chef Axel Colonna-Cesari. De jonge chef-kok penseelt er in de beroemde Auberge du Pêcheur lichte, creatieve gerechten op het bord, waarbij niet zelden lokale ingrediënten worden gebruikt: Gandaham, jenever van Filliers, maar ook sappige framboosjes en pittige rucola. In de brasserie - The Green - kun je die in hun naakte eenvoud proeven, ongedwongen en zwierig. In het restaurant - Orangerie - trekt de chef alle registers van de moleculaire keuken open. De Leiestreek puur, maar met een modieuze twist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Toni De Coninck, Toni De Coninck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020982275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

Vlaams kookboek. Nergens vloeit de Leie zo mooi als door de meersen van Latem, het kunstenaarsdorp dat centraal staat in dit boek. De 'gouden rivier' inspireerde generaties schilders en beeldhouwers, van Servaes over Permeke tot Malfait en Saverys. De weerslag van die rijke erfenis valt in tal van musea te bewonderen, in Sint-Martens-Latem en deelgemeente Deurle, maar ook in de naburige stad Deinze. De Leiestreek is ook het werkblad - of de schildersezel - van chef Axel Colonna-Cesari. De jonge chef-kok penseelt er in de beroemde Auberge du Pêcheur lichte, creatieve gerechten op het bord, waarbij niet zelden lokale ingrediënten worden gebruikt: Gandaham, jenever van Filliers, maar ook sappige framboosjes en pittige rucola. In de brasserie - The Green - kun je die in hun naakte eenvoud proeven, ongedwongen en zwierig. In het restaurant - Orangerie - trekt de chef alle registers van de moleculaire keuken open. De Leiestreek puur, maar met een modieuze twist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Toni De Coninck, Toni De Coninck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020982275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Pak mee!