Regen zonder modder (e-Book)

het leven van een asielzoeker in Nederland

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Celal Altuntas

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Toen Celal Altuntas uit Koerdistan naar Nederland vluchtte, kende hij slechts vier Nederlandse namen: Gullit, Koeman, Van Basten en Rijkaard. Regen zonder modder is het verhaal van zijn transformatie van net aangekomen vluchteling, voormalig schapenhoeder en PKK-strijder tot maatschappelijk werker en schrijver. En het is een verslag van zijn verbazing over een land waar geen modder stroomt als het regent. Zijn Koerdische natuur botst nogal eens met de Nederlandse cultuur, en zijn Koerdische bloed ‘schiet me soms te hulp, en zit soms in de weg’. De lezer krijgt een indringend en confronterend beeld van het leven van een vluchteling: de asielprocedure, het AZC, pogingen om Nederlands te leren en de worsteling om in ons land een plaats te veroveren. Dat dat velen lukt, is eigenlijk een godswonder. Wie een gefundeerd oordeel wil vellen over de Nederlandse vluchtelingenopvang, leze dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Celal Altuntas
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025304751
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2016
Bestandsgrootte
951601 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166

Beschrijving

Toen Celal Altuntas uit Koerdistan naar Nederland vluchtte, kende hij slechts vier Nederlandse namen: Gullit, Koeman, Van Basten en Rijkaard. Regen zonder modder is het verhaal van zijn transformatie van net aangekomen vluchteling, voormalig schapenhoeder en PKK-strijder tot maatschappelijk werker en schrijver. En het is een verslag van zijn verbazing over een land waar geen modder stroomt als het regent. Zijn Koerdische natuur botst nogal eens met de Nederlandse cultuur, en zijn Koerdische bloed ‘schiet me soms te hulp, en zit soms in de weg’.
De lezer krijgt een indringend en confronterend beeld van het leven van een vluchteling: de asielprocedure, het AZC, pogingen om Nederlands te leren en de worsteling om in ons land een plaats te veroveren. Dat dat velen lukt, is eigenlijk een godswonder. Wie een gefundeerd oordeel wil vellen over de Nederlandse vluchtelingenopvang, leze dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Celal Altuntas
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025304751
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2016
Bestandsgrootte
951601 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
166