Rembrandts plan (e-Book)

De ware geschiedenis van zijn faillissement

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Machiel Bosman

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rembrandt van Rijn was een onaangenaam mens met weinig oog voor anderen. Hij had een gat in zijn hand en ging bedrieglijk failliet. En hij hield er een turbulent liefdesleven op na, onder anderen met Geertje Dircx, die hij hardvochtig liet opsluiten in het spinhuis te Gouda. Toch? Nee. Dat zijn ‘alternatieve feiten’. Het zijn constructies achteraf waarvoor het bewijs ontbreekt. Machiel Bosman loopt Rembrandts leven na in de latere, beeldbepalende jaren, met onder meer zijn faillissement. En hij doet aan factchecking: wat hebben de kenners geschreven en hoe verhoudt zich dat tot de bron? Dan blijkt bijvoorbeeld dat er over Geertje Dircx bijzonder weinig met zekerheid te zeggen valt, en dat Rembrandts faillissement heel anders in elkaar steekt dan tot nu toe werd verondersteld – waarmee ook zijn karakter in een ander licht komt te staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Machiel Bosman
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025309015
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
2453729 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Beschrijving

Rembrandt van Rijn was een onaangenaam mens met weinig oog voor anderen. Hij had een gat in zijn hand en ging bedrieglijk failliet. En hij hield er een turbulent liefdesleven op na, onder anderen met Geertje Dircx, die hij hardvochtig liet opsluiten in het spinhuis te Gouda. Toch?
Nee. Dat zijn ‘alternatieve feiten’. Het zijn constructies achteraf waarvoor het bewijs ontbreekt. Machiel Bosman loopt Rembrandts leven na in de latere, beeldbepalende jaren, met onder meer zijn faillissement. En hij doet aan factchecking: wat hebben de kenners geschreven en hoe verhoudt zich dat tot de bron?
Dan blijkt bijvoorbeeld dat er over Geertje Dircx bijzonder weinig met zekerheid te zeggen valt, en dat Rembrandts faillissement heel anders in elkaar steekt dan tot nu toe werd verondersteld – waarmee ook zijn karakter in een ander licht komt te staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Machiel Bosman
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025309015
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2019
Bestandsgrootte
2453729 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167