Retour San Sebastian (e-Book)

opgroeien met een vaderland in de verte

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sarah de Mul

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat betekent het vandaag de dag om Baskisch te zijn? Hoe kun je opgroeien als Bask in een land dat worstelt met een gefnuikt onafhankelijkheidsverlangen? En ligt in het moeizame Baskische vredesproces misschien een inspiratiebron besloten voor de omgang met culturele diversiteit elders in Europa? In ontmoetingen met alledaagse mensen in de stad Donostia-San Sebastián gaat Sarah De Mul op zoek naar Baskische tradities en overgeleverde verhalen - over gemeenschapszin en de familieboerderij, de esthetiek van de nederlaag, de oude eikenboom in Gernika, de godin Mari en het gedeelde gemis van politiek gevangenen. Op meeslepende en scherpzinnige wijze schetst ze een hedendaags, geglobaliseerd Baskenland en een onbekend hoekje van de wereld waar het dagelijks leven getekend wordt door de tragische geschiedenis van het oudste gewelddadige conflict in Europa. De Mul zoekt antwoorden op grote vragen aan de hand van een klein verhaal: de kennismaking van haar Belgisch-Baskische dochter met het land van haar vader.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sarah de Mul
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023495819
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2017
Bestandsgrootte
1034354 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
217

Beschrijving

Wat betekent het vandaag de dag om Baskisch te zijn? Hoe kun je opgroeien als Bask in een land dat worstelt met een gefnuikt onafhankelijkheidsverlangen? En ligt in het moeizame Baskische vredesproces misschien een inspiratiebron besloten voor de omgang met culturele diversiteit elders in Europa?
In ontmoetingen met alledaagse mensen in de stad Donostia-San Sebastián gaat Sarah De Mul op zoek naar Baskische tradities en overgeleverde verhalen - over gemeenschapszin en de familieboerderij, de esthetiek van de nederlaag, de oude eikenboom in Gernika, de godin Mari en het gedeelde gemis van politiek gevangenen.
Op meeslepende en scherpzinnige wijze schetst ze een hedendaags, geglobaliseerd Baskenland en een onbekend hoekje van de wereld waar het dagelijks leven getekend wordt door de tragische geschiedenis van het oudste gewelddadige conflict in Europa. De Mul zoekt antwoorden op grote vragen aan de hand van een klein verhaal: de kennismaking van haar Belgisch-Baskische dochter met het land van haar vader.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sarah de Mul
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023495819
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2017
Bestandsgrootte
1034354 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
217