Rivaliteit zonder einde

over de gebroeders Karel en Gerard van het Reve

Prijs € 17,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Bernard Prakke

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De broers Karel (1921) en Gerard (1923) van het Reve hadden veel gemeen; ze kwamen uit hetzelfde wonderlijke en eigenlijk ook onevenwichtige gezin. Toen Karel uit huis ging en trouwde, bleef Gerard alleen achter met zijn vader en moeder. Dat leverde het boek De Avonden op, wat een absolute bestseller werd.Het boek was van Gerard en ook al vond Karel het zakelijk juist en literair geslaagd, inhoudelijk zag hij zo ongeveer alles wat erin geschreven staat, anders dan zijn broer.Hoe kan dat? Hadden zij het niet over hetzelfde? Je kunt het zo gek niet bedenken of ze schreven er over, zij het allebei op een totaal andere wijze.Maar waarom?Op deze vragen gaat Rivaliteit zonder einde in. Het vertelt een fascinerende geschiedenis, niet alleen over beide broers, maar ook over de (on)zin van het leven en de (on)zin van een kunstmatig opgeschroefd debat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Prakke
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059116429
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

De broers Karel (1921) en Gerard (1923) van het Reve hadden veel gemeen; ze kwamen uit hetzelfde wonderlijke en eigenlijk ook onevenwichtige gezin. Toen Karel uit huis ging en trouwde, bleef Gerard alleen achter met zijn vader en moeder. Dat leverde het boek De Avonden op, wat een absolute bestseller werd.
Het boek was van Gerard en ook al vond Karel het zakelijk juist en literair geslaagd, inhoudelijk zag hij zo ongeveer alles wat erin geschreven staat, anders dan zijn broer.

Hoe kan dat? Hadden zij het niet over hetzelfde? Je kunt het zo gek niet bedenken of ze schreven er over, zij het allebei op een totaal andere wijze.
Maar waarom?

Op deze vragen gaat Rivaliteit zonder einde in. Het vertelt een fascinerende geschiedenis, niet alleen over beide broers, maar ook over de (on)zin van het leven en de (on)zin van een kunstmatig opgeschroefd debat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Prakke
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059116429
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Pak mee!