Rood

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Uwe Timm

Hardback | Mei 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wanneer Thomas Linde wordt gevraagd te spreken bij de uitvaart van zijn oude kameraad Aschenberger bezoekt hij diens woning op zoek naar inspiratie. Tot zijn verbazing treft hij er bouwtekeningen aan van de Siegessäule (de overwinningszuil) en een pakket springstof. Aschenberger blijkt vergevorderde plannen te hebben gehad voor een aanslag op dit symbool van Duits militarisme. Wat moet Linde doen met de springstof? En wat met zijn speech? Zal hij Aschenbergers drijfveren blootleggen ten overstaan van zijn familie? Hoe komt het dat zijn vriend, met wie hij in de jaren zestig actie voerde, zo geradicaliseerd is, terwijl Linde zelf in de loop der jaren juist mild is geworden?De roman Rood begint op het moment dat Linde door de lucht vliegt na een auto-ongeluk. In luttele seconden trekt zijn leven aan hem voorbij in de vorm van verhalen, ontmoetingen, beelden, gedachten en gesprekken. Rasverteller Timm weet moeiteloos de levensloop van verschillende mensen, een liefdesgeschiedenis, hoop en verwachtingen van de generatie van '68 en de strijd om een gerechtiger wereld met elkaar te verweven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Uwe Timm
Uitgever
Podium
ISBN
9789057592614
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
398

Beschrijving

Wanneer Thomas Linde wordt gevraagd te spreken bij de uitvaart van zijn oude kameraad Aschenberger bezoekt hij diens woning op zoek naar inspiratie. Tot zijn verbazing treft hij er bouwtekeningen aan van de Siegessäule (de overwinningszuil) en een pakket springstof. Aschenberger blijkt vergevorderde plannen te hebben gehad voor een aanslag op dit symbool van Duits militarisme. Wat moet Linde doen met de springstof? En wat met zijn speech? Zal hij Aschenbergers drijfveren blootleggen ten overstaan van zijn familie? Hoe komt het dat zijn vriend, met wie hij in de jaren zestig actie voerde, zo geradicaliseerd is, terwijl Linde zelf in de loop der jaren juist mild is geworden?

De roman Rood begint op het moment dat Linde door de lucht vliegt na een auto-ongeluk. In luttele seconden trekt zijn leven aan hem voorbij in de vorm van verhalen, ontmoetingen, beelden, gedachten en gesprekken. Rasverteller Timm weet moeiteloos de levensloop van verschillende mensen, een liefdesgeschiedenis, hoop en verwachtingen van de generatie van '68 en de strijd om een gerechtiger wereld met elkaar te verweven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Uwe Timm
Uitgever
Podium
ISBN
9789057592614
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
398

Pak mee!