Samenlevingen

handleiding in de sociologie

Prijs € 59,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze geactualiseerde inleiding in de sociologie behandelt arbeidsrelaties en liefdesrelaties, verhoudingen tussen gezinsleden en tussen staten, de betekenis van godsdiensten en van politieke bewegingen. Dit boek is zeer zorgvuldig opgebouwd: de hoofdstukken (door specialisten geschreven) sluiten qua thematiek en opzet nauw op elkaar aan, zodat de lezer de deelthema’s gemakkelijk met elkaar in verband kan brengen.In de afgelopen jaren heeft Samenlevingen een vaste plaats verworven aan universiteiten en hogere beroepsopleidingen. Vele studenten hebben hierdoor kennisgemaakt met het terrein van de sociologie. Maar daarnaast is Samenlevingen van belang voor een ieder die maatschappelijke ontwikkelingen kritisch en met kennis van zaken wil volgen.Samenlevingen is in full colour uitgegeven, waardoor de toegankelijkheid voor de lezer groter is geworden. Het boek behandelt vragen als:Waarop berusten de grote verschillen in materiële welvaart in de wereld?Wat zijn de achtergronden van de vele vormen van geweld? Worden de gevoelsbanden tussen mensen in moderne samenlevingen zwakker? Wat zijn de bedoelde en onbedoelde gevolgen van de groei van technische en wetenschappelijke kennis?In welke opzichten zijn mannen en vrouwen in onze samenleving, social gezien, ongelijk en hoe valt dit te verklaren?Uit de behandeling van deze vragen blijkt steeds wat de sociologische benadering inhoudt. Daartoe hebben de schrijvers begrippen en theorieën zoveel mogelijk verbonden met herkenbare problemen en empirische gegevens.De casussen in de verschillende hoofdstukken en de vragen en opdrachten achterin het boek zijn erop gericht om overzicht en houvast te bieden bij de bestudering van de stof en zo de verwerking ervan te vergemakkelijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001606831
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
428

Beschrijving

Deze geactualiseerde inleiding in de sociologie behandelt arbeidsrelaties en liefdesrelaties, verhoudingen tussen gezinsleden en tussen staten, de betekenis van godsdiensten en van politieke bewegingen. Dit boek is zeer zorgvuldig opgebouwd: de hoofdstukken (door specialisten geschreven) sluiten qua thematiek en opzet nauw op elkaar aan, zodat de lezer de deelthema’s gemakkelijk met elkaar in verband kan brengen.
In de afgelopen jaren heeft Samenlevingen een vaste plaats verworven aan universiteiten en hogere beroepsopleidingen. Vele studenten hebben hierdoor kennisgemaakt met het terrein van de sociologie. Maar daarnaast is Samenlevingen van belang voor een ieder die maatschappelijke ontwikkelingen kritisch en met kennis van zaken wil volgen.
Samenlevingen is in full colour uitgegeven, waardoor de toegankelijkheid voor de lezer groter is geworden. Het boek behandelt vragen als:
Waarop berusten de grote verschillen in materiële welvaart in de wereld?
Wat zijn de achtergronden van de vele vormen van geweld? Worden de gevoelsbanden tussen mensen in moderne samenlevingen zwakker? Wat zijn de bedoelde en onbedoelde gevolgen van de groei van technische en wetenschappelijke kennis?
In welke opzichten zijn mannen en vrouwen in onze samenleving, social gezien, ongelijk en hoe valt dit te verklaren?
Uit de behandeling van deze vragen blijkt steeds wat de sociologische benadering inhoudt. Daartoe hebben de schrijvers begrippen en theorieën zoveel mogelijk verbonden met herkenbare problemen en empirische gegevens.
De casussen in de verschillende hoofdstukken en de vragen en opdrachten achterin het boek zijn erop gericht om overzicht en houvast te bieden bij de bestudering van de stof en zo de verwerking ervan te vergemakkelijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001606831
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
428

Pak mee!