Scènes uit mijn eigen draaiboek (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Nouchka van Brakel

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nouchka van Brakel was de eerste vrouwelijke regisseur van Nederland die met haar films een groot publiek wist te bereiken. En het is niet toevallig dat vrouwen in vrijwel al haar films een centrale rol spelen: ze was vanaf de vroege jaren zeventig actief als Dolle Mina in de vrouwenbeweging en ze bleef het feminisme trouw, ook toen anderen dachten dat de emancipatie voltooid was. Van Brakel besloot haar herinneringen op schrift te stellen voor haar kleinzoon, herinneringen aan de totstandkoming van haar films en aan de mensen, de reizen en de boeken die haar inspireerden. Scènes uit mijn eigen draaiboek is de neerslag van een creatief en geëngageerd bestaan, een boek dat laat zien hoeveel er nog is om voor op de barricades te klimmen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nouchka van Brakel
Uitgever
Querido
ISBN
9789021407838
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2018
Bestandsgrootte
3966257 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Nouchka van Brakel was de eerste vrouwelijke regisseur van Nederland die met haar films een groot publiek wist te bereiken. En het is niet toevallig dat vrouwen in vrijwel al haar films een centrale rol spelen: ze was vanaf de vroege jaren zeventig actief als Dolle Mina in de vrouwenbeweging en ze bleef het feminisme trouw, ook toen anderen dachten dat de emancipatie voltooid was.
Van Brakel besloot haar herinneringen op schrift te stellen voor haar kleinzoon, herinneringen aan de totstandkoming van haar films en aan de mensen, de reizen en de boeken die haar inspireerden. Scènes uit mijn eigen draaiboek is de neerslag van een creatief en geëngageerd bestaan, een boek dat laat zien hoeveel er nog is om voor op de barricades te klimmen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nouchka van Brakel
Uitgever
Querido
ISBN
9789021407838
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2018
Bestandsgrootte
3966257 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256