Schaapherder Koos Vos

een bijzonder leven in woord en beeld

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Gonny Livestroo

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schaapherder Koos Vos (Tiel, 1927) was de eerste vrouwelijke schaapherder in Nederland en de enige vrouwelijke scheper met een eigen kudde. Koos' jeugd, zonder moeder en later met een stiefmoeder die niets van haar wilde weten, haar bijzondere belevenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en haar schaapherderschap vormden haar tot een zelfstandige, maar ook eigenzinnige vrouw met een groot hart voor dieren en voor alles wat zwak is en hulp nodig heeft.Hoewel zij door haar vader werd gedwongen te studeren, ging het hart van Koos uit naar het eenvoudige boerenleven met dieren. Uiteindelijk werd dat haar bestemming, maar de weg er naar toe is niet gemakkelijk geweest. Ondanks de vele tegenslagen in haar leven, bezit zij nog steeds een bewonderenswaardige levensvreugde, humor en kracht.Gonny Livestroo is freelance schrijfster en woont evenals Koos in Garderen waar zij met elkaar in contact kwamen. Dat leidde tot deze biografie met unieke en bijzondere foto's over het leven van Koos Vos.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gonny Livestroo
Uitgever
Nabij Producties
ISBN
9789492055149
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Schaapherder Koos Vos (Tiel, 1927) was de eerste vrouwelijke schaapherder in Nederland en de enige vrouwelijke scheper met een eigen kudde.
Koos' jeugd, zonder moeder en later met een stiefmoeder die niets van haar wilde weten, haar bijzondere belevenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en haar schaapherderschap vormden haar tot een zelfstandige, maar ook eigenzinnige vrouw met een groot hart voor dieren en voor alles wat zwak is en hulp nodig heeft.
Hoewel zij door haar vader werd gedwongen te studeren, ging het hart van Koos uit naar het eenvoudige boerenleven met dieren. Uiteindelijk werd dat haar bestemming, maar de weg er naar toe is niet gemakkelijk geweest. Ondanks de vele tegenslagen in haar leven, bezit zij nog steeds een bewonderenswaardige levensvreugde, humor en kracht.

Gonny Livestroo is freelance schrijfster en woont evenals Koos in Garderen waar zij met elkaar in contact kwamen. Dat leidde tot deze biografie met unieke en bijzondere foto's over het leven van Koos Vos.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gonny Livestroo
Uitgever
Nabij Producties
ISBN
9789492055149
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Pak mee!