Schaduwvlammen

alle verhalen tot vandaag

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Manon Uphoff

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Manon Uphoff is een van de beste verhalenschrijvers van dit moment. Ze weet in haar verhalen met een paar scherpe pennenstreken meer sfeer op te reopen dan menig schrijver in een vuistdikke roman. Nooit is die sfeer behaaglijk of kabbelen haar verhalen gemoedelijk naar een eind. Altijd word je een wonderlijke, schrijnende wereld ingetrokken die zich misschien nog het beste laat vergelijken met het sadistische universum van Willem Frederik Hermans: duister en helder tegelijk. Samen vormen alle verhalen van Manon Uphoff in Schaduwvlammen een betoverend spiegelpaleis.Manon Uphoff (1962) debuteerde in 1994 met het verhaal ‘Poep’, dat werd bekroond met de Rabobank Lenteprijs. Haar oeuvre is zeer lovend onthaald door de literaire kritiek. Begeerte (1995) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, Gemis (1997) voor de Libris Literatuur Prijs. In 2005 verscheen de succesvolle roman Koudvuur.Over haar verhalen schreef de pers:‘Wat een hartstocht, gevoeligheid en beschrijvingskunst.’ – NRC HANDELSBLAD

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Manon Uphoff
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023425304
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
507

Beschrijving

Manon Uphoff is een van de beste verhalenschrijvers van dit moment. Ze weet in haar verhalen met een paar scherpe pennenstreken meer sfeer op te reopen dan menig schrijver in een vuistdikke roman. Nooit is die sfeer behaaglijk of kabbelen haar verhalen gemoedelijk naar een eind. Altijd word je een wonderlijke, schrijnende wereld ingetrokken die zich misschien nog het beste laat vergelijken met het sadistische universum van Willem Frederik Hermans: duister en helder tegelijk. Samen vormen alle verhalen van Manon Uphoff in Schaduwvlammen een betoverend spiegelpaleis.
Manon Uphoff (1962) debuteerde in 1994 met het verhaal ‘Poep’, dat werd bekroond met de Rabobank Lenteprijs. Haar oeuvre is zeer lovend onthaald door de literaire kritiek. Begeerte (1995) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, Gemis (1997) voor de Libris Literatuur Prijs. In 2005 verscheen de succesvolle roman Koudvuur.
Over haar verhalen schreef de pers:
‘Wat een hartstocht, gevoeligheid en beschrijvingskunst.’ – NRC HANDELSBLAD

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Manon Uphoff
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023425304
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
507