Scherven

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ismet Prcic

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een veelbekroond autobiografisch verhaal over oorlog en volwassenwordingIn zijn deels autobiografische debuut schrijft Ismet Prcic over een jonge Bosniër met dezelfde naam als hij, die zijn door oorlog verscheurde thuisland is ontvlucht en een nieuw leven in Californië is begonnen. Vanwege zijn onaflatende schuldgevoel dat hij zijn familie heeft achtergelaten, krijgt Ismet het advies om ‘werkelijk alles’ op te schrijven. Al schrijvende verliest Ismet zijn vaste voet in het heden. Zijn teksten raken vervlochten met het perspectief van Mustafa. Deze jonge man – bestaand of ingebeeld – is in Bosnië achtergebleven en heeft zich aangesloten bij een troep elitesoldaten. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de scherven van Ismets onherkenbaar geworden leven ooit in elkaar hebben gepast.Ismet Prcic (1977) werd geboren in Tuzla, Bosnië en Herzegovina, en emigreerde in 1996 naar de Verenigde Staten. Hij is acteur, auteur en scriptschrijver. Prcic woont samen met zijn vrouw in Portland, Oregon.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ismet Prcic
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789000331567
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Een veelbekroond autobiografisch verhaal over oorlog en volwassenwording

In zijn deels autobiografische debuut schrijft Ismet Prcic over een jonge Bosniër met dezelfde naam als hij, die zijn door oorlog verscheurde thuisland is ontvlucht en een nieuw leven in Californië is begonnen. Vanwege zijn onaflatende schuldgevoel dat hij zijn familie heeft achtergelaten, krijgt Ismet het advies om ‘werkelijk alles’ op te schrijven.

Al schrijvende verliest Ismet zijn vaste voet in het heden. Zijn teksten raken vervlochten met het perspectief van Mustafa. Deze jonge man – bestaand of ingebeeld – is in Bosnië achtergebleven en heeft zich aangesloten bij een troep elitesoldaten. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de scherven van Ismets onherkenbaar geworden leven ooit in elkaar hebben gepast.

Ismet Prcic (1977) werd geboren in Tuzla, Bosnië en Herzegovina, en emigreerde in 1996 naar de Verenigde Staten. Hij is acteur, auteur en scriptschrijver. Prcic woont samen met zijn vrouw in Portland, Oregon.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ismet Prcic
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789000331567
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Pak mee!