Slimme mannen

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Manu Joseph

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat als je ambitieuze vader een ‘Slumdog Millionaire’ van je wil maken?Elke ochtend loopt de ‘onaanraakbare’ Ayyan Mani van zijn vochtige eenkamerflatje in een achterbuurt van Mumbai naar het Instituut voor Theorie en Onderzoek. Terwijl hij zuchtend zijn werk doet als hulpje van de excentrieke astronoom Arvind Acharya, zint hij op manieren om te ontsnappen uit zijn armzalige bestaan. In een poging zijn status te verhogen en zijn soapverslaafde vrouw op te vrolijken, weeft Ayyan een web van verzinsels rond hun tienjarige zoontje, wiens almaar toenemende hoogbegaafdheid iedereen verrast. Wanneer collega’s ook de roddels over een liefdesrelatie tussen zijn baas en de enige vrouwelijke researcher serieus nemen, raken de sluwe assistent en de astronoom verzeild in een kettingreactie van gebeurtenissen waaruit geen ontsnappen meer mogelijk lijkt.Slimme mannen is een briljante en meeslepende satire uit het moderne India over dromen, liefde en dolgedraaide ego’s.‘Scherp en eigentijds als The White Tiger, maar dan met betere manieren.’ – Publishers WeeklyManu Joseph (1974) is redacteur van Talk Magazine in Mumbai. Hij schreef voor The Times of India, Wired.com en The Independent. Slimme mannen is zijn debuutroman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Manu Joseph
Uitgever
Podium
ISBN
9789057594069
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Beschrijving

Wat als je ambitieuze vader een ‘Slumdog Millionaire’ van je wil maken?

Elke ochtend loopt de ‘onaanraakbare’ Ayyan Mani van zijn vochtige eenkamerflatje in een achterbuurt van Mumbai naar het Instituut voor Theorie en Onderzoek. Terwijl hij zuchtend zijn werk doet als hulpje van de excentrieke astronoom Arvind Acharya, zint hij op manieren om te ontsnappen uit zijn armzalige bestaan.
In een poging zijn status te verhogen en zijn soapverslaafde vrouw op te vrolijken, weeft Ayyan een web van verzinsels rond hun tienjarige zoontje, wiens almaar toenemende hoogbegaafdheid iedereen verrast. Wanneer collega’s ook de roddels over een liefdesrelatie tussen zijn baas en de enige vrouwelijke researcher serieus nemen, raken de sluwe assistent en de astronoom verzeild in een kettingreactie van gebeurtenissen waaruit geen ontsnappen meer mogelijk lijkt.

Slimme mannen is een briljante en meeslepende satire uit het moderne India over dromen, liefde en dolgedraaide ego’s.

‘Scherp en eigentijds als The White Tiger, maar dan met betere manieren.’ – Publishers Weekly

Manu Joseph (1974) is redacteur van Talk Magazine in Mumbai. Hij schreef voor The Times of India, Wired.com en The Independent. Slimme mannen is zijn debuutroman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Manu Joseph
Uitgever
Podium
ISBN
9789057594069
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Pak mee!