Stad en land

Prijs € 15,50

Uitverkocht

A. de Roode

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een wereld vol grauw beton en fileproblematiek zoekt Alexis de Roode naar het hart van het landschap, dat nog ergens onder de stoeptegels van buitenwijken klopt. Schaamteloos lyrisch dicht hij over de bomen en de lucht, maar ook over de weekaanbiedingen van Lidl. Stad en Land is een pleidooi voor de menselijke maat. Een aanklacht tegen gemakzuchtige architecten. Een bundel die bol staat van verlangen naar een levende wereld.In 2005 debuteerde Alexis de Roode met Geef mij een wonder. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Alexis de Roode stond inmiddels op de meeste grote poëziepodia van Nederland en is medeorganisator van het Poëziecircus in Utrecht.Over Geef mij een wonder:‘Opgewekt en wanhopig.’ Juryrapport van de C. Buddingh’-prijs‘Verrassende verzen.’NRC Handelsblad‘Vertederend licht en luchtig.’De Morgen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. de Roode
Uitgever
Podium
ISBN
9789057590597
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

In een wereld vol grauw beton en fileproblematiek zoekt Alexis de Roode naar het hart van het landschap, dat nog ergens onder de stoeptegels van buitenwijken klopt. Schaamteloos lyrisch dicht hij over de bomen en de lucht, maar ook over de weekaanbiedingen van Lidl. Stad en Land is een pleidooi voor de menselijke maat. Een aanklacht tegen gemakzuchtige architecten. Een bundel die bol staat van verlangen naar een levende wereld.

In 2005 debuteerde Alexis de Roode met Geef mij een wonder. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Alexis de Roode stond inmiddels op de meeste grote poëziepodia van Nederland en is medeorganisator van het Poëziecircus in Utrecht.

Over Geef mij een wonder:
‘Opgewekt en wanhopig.’
Juryrapport van de C. Buddingh’-prijs

‘Verrassende verzen.’
NRC Handelsblad

‘Vertederend licht en luchtig.’
De Morgen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. de Roode
Uitgever
Podium
ISBN
9789057590597
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Pak mee!