Stikvallei

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Frank Westerman

Hardback | Oktober 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

21 augustus 1986. 's Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noord-West-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras net als tweeduizend mannen, vrouwen en kinderen. Ze hebben nog geprobeerd hun kleren van het lijf te scheuren. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij. Dit zijn de feiten. Maar wat is daar gebeurd? Twee Nederlandse missiepaters dalen zesendertig uur na de ramp als eersten in de doodsvallei af. Wetenschappers uit Japan, Hawaii en IJsland laten zich in de dagen erna met helikopters in het rampgebied afzetten. De Afrikaanse overlevenden aan de randen van de vallei kijken in verbijstering toe. In Stikvallei demonteert Frank Westerman elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte. In zijn beeldende stijl toont hij drie gezichten van dezelfde gebeurtenis. Hij voert de lezer mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar uit de compost van de feiten is opgeschoten. Welke woorden en beelden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Westerman
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789023478652
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

21 augustus 1986. 's Avonds bij nieuwe maan sterft al het leven in een vallei in Noord-West-Kameroen uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras net als tweeduizend mannen, vrouwen en kinderen. Ze hebben nog geprobeerd hun kleren van het lijf te scheuren. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij.

Dit zijn de feiten. Maar wat is daar gebeurd?
Twee Nederlandse missiepaters dalen zesendertig uur na de ramp als eersten in de doodsvallei af. Wetenschappers uit Japan, Hawaii en IJsland laten zich in de dagen erna met helikopters in het rampgebied afzetten. De Afrikaanse overlevenden aan de randen van de vallei kijken in verbijstering toe.

In Stikvallei demonteert Frank Westerman elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte. In zijn beeldende stijl toont hij drie gezichten van dezelfde gebeurtenis. Hij voert de lezer mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar uit de compost van de feiten is opgeschoten. Welke woorden en beelden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Westerman
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789023478652
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Pak mee!