Straatpraat

Hoe moderne straattaal Nederland verenigt en verdeelt

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jiska Duurkoop

Paperback | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoeveel ‘piketpaaltjes’ heeft de kantoortijger afgelopen week tijdens een bilat geparkeerd? Welke quick wins zijn er onder laaghangend fruit behaald? En FYI: check ff hoe goed de digivaardige tiener zich op social media redt met een LMFAO op de mislukte dab van de niet zo big pimpin’ klasgenoot. LKR! Om van de slimme geheimtaal van de familie Holleeder nog maar te zwijgen. U begrijpt het: we hebben per subgroep een bepaald taalgebruik. Functie en vormgeving, daarin zit het verschil. Begin 2008 was er een relletje: ‘de jeugd’ zou geen Algemeen Beschaafd Nederlands meer spreken. Hun zogenaamde ‘straattaal’ luidde de teloorgang in van onze taal. Maar wat is eigenlijk de definitie van straattaal? Varieert die per cultuur en tijdsgewricht? Wie ontwikkelt, spreekt en verandert haar? En waarom? Jiska Duurkoop deed onderzoek naar straattaal en het ontstaan ervan. Dat levert een dynamisch boek op over streetgangs en taalontwikkeling, over de self-reported speaker en een vertaalapp. Je weet toch!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jiska Duurkoop
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308100
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Hoeveel ‘piketpaaltjes’ heeft de kantoortijger afgelopen week tijdens een bilat geparkeerd? Welke quick wins zijn er onder laaghangend fruit behaald? En FYI: check ff hoe goed de digivaardige tiener zich op social media redt met een LMFAO op de mislukte dab van de niet zo big pimpin’ klasgenoot. LKR! Om van de slimme geheimtaal van de familie Holleeder nog maar te zwijgen. U begrijpt het: we hebben per subgroep een bepaald taalgebruik. Functie en vormgeving, daarin zit het verschil.

Begin 2008 was er een relletje: ‘de jeugd’ zou geen Algemeen Beschaafd Nederlands meer spreken. Hun zogenaamde ‘straattaal’ luidde de teloorgang in van onze taal. Maar wat is eigenlijk de definitie van straattaal? Varieert die per cultuur en tijdsgewricht? Wie ontwikkelt, spreekt en verandert haar? En waarom? Jiska Duurkoop deed onderzoek naar straattaal en het ontstaan ervan. Dat levert een dynamisch boek op over streetgangs en taalontwikkeling, over de self-reported speaker en een vertaalapp. Je weet toch!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jiska Duurkoop
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308100
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Pak mee!