Te gast in Zuid-Afrika

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mandela, de Big Five en trotse kamamma's die je op sleeptouw nemen door hun township. Zuid-Afrika heeft het allemaal. Met TE GAST IN als reisleider ontdek je duurzame wijnplantages, verken je Soweto op de fiets en kom je meer over de afkomst van al die leuke souvenirs te weten alvorens je bij de beroemde Ndebele kunstenares Esther Mahlangu aan tafel schuift. Zuid-Afrika biedt als vakantieland oneindig veel mogelijkheden en altijd weer nieuwe landschappen en ervaringen. Het zien van de big five in een van de wildparken staat bovenaan ieders lijstje. Maar er is zoveel meer te beleven. In TE GAST IN Zuid-Afrika laten de auteurs de lezer kennismaken met een verrassende, onbekende kant van Zuid-Afrika. Peter Vermaas, de samensteller van deze uitgave, treedt in de Oost-Kaap in de voetsporen van Nelson Mandela. Wie het geboortedorp ziet, begrijpt waarom Mandela zo'n bescheiden man is gebleven. Benieuwd naar het leven in een township maken we met journalist Peter van den Akker een begeleide fietstour in Soweto. De fietstocht is een reis door de geschiedenis van de grootste voorstad van Johannesburg. Wie denkt dat deze plek louter een deprimerende opbergplaats is voor zo'n 2,5 miljoen inwoners heeft het mis. Ook natuur- en cultuurliefhebbers kunnen een andere kant van Zuid-Afrika ontdekken. Zo bezoekt Peter Vermaas in de buurt van het Krugerpark een boerderij voor verweesde dieren en laat Esther Bakker ons getuige zijn van de Incwala, een jaarlijks terugkerend vruchtbaarheidsritueel in Swaziland. In het voormalige thuisland KwaNdebele ontmoet Peter Vermaas Ndebele-kunstenares Esther Mahlangu en Ronald Kennedy gaat in de Kaap op zoek naar een goed glas 'eerlijke' wijn. Tot slot is er in deze uitgave aandacht voor sport. Want voor toeristen met interesse in sport is Zuid-Afrika een paradijs. Waar de ene Zuid-Afrikaan is opgegroeid met rugby of krieket daar weet de andere Zuid-Afrikaan alles van sokker. Sportconsulent Willem Vriend bezoekt een voetbalwedstrijd en is vooral onder de indruk van de vuvuzelas, lange dunne plastic toeters die voor een bijzondere sfeer zorgen

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160042
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Mandela, de Big Five en trotse kamamma's die je op sleeptouw nemen door hun township. Zuid-Afrika heeft het allemaal. Met TE GAST IN als reisleider ontdek je duurzame wijnplantages, verken je Soweto op de fiets en kom je meer over de afkomst van al die leuke souvenirs te weten alvorens je bij de beroemde Ndebele kunstenares Esther Mahlangu aan tafel schuift.

Zuid-Afrika biedt als vakantieland oneindig veel mogelijkheden en altijd weer nieuwe landschappen en ervaringen. Het zien van de big five in een van de wildparken staat bovenaan ieders lijstje. Maar er is zoveel meer te beleven. In TE GAST IN Zuid-Afrika laten de auteurs de lezer kennismaken met een verrassende, onbekende kant van Zuid-Afrika.
Peter Vermaas, de samensteller van deze uitgave, treedt in de Oost-Kaap in de voetsporen van Nelson Mandela. Wie het geboortedorp ziet, begrijpt waarom Mandela zo'n bescheiden man is gebleven. Benieuwd naar het leven in een township maken we met journalist Peter van den Akker een begeleide fietstour in Soweto. De fietstocht is een reis door de geschiedenis van de grootste voorstad van Johannesburg. Wie denkt dat deze plek louter een deprimerende opbergplaats is voor zo'n 2,5 miljoen inwoners heeft het mis.
Ook natuur- en cultuurliefhebbers kunnen een andere kant van Zuid-Afrika ontdekken. Zo bezoekt Peter Vermaas in de buurt van het Krugerpark een boerderij voor verweesde dieren en laat Esther Bakker ons getuige zijn van de Incwala, een jaarlijks terugkerend vruchtbaarheidsritueel in Swaziland. In het voormalige thuisland KwaNdebele ontmoet Peter Vermaas Ndebele-kunstenares Esther Mahlangu en Ronald Kennedy gaat in de Kaap op zoek naar een goed glas 'eerlijke' wijn.

Tot slot is er in deze uitgave aandacht voor sport. Want voor toeristen met interesse in sport is Zuid-Afrika een paradijs. Waar de ene Zuid-Afrikaan is opgegroeid met rugby of krieket daar weet de andere Zuid-Afrikaan alles van sokker. Sportconsulent Willem Vriend bezoekt een voetbalwedstrijd en is vooral onder de indruk van de vuvuzelas, lange dunne plastic toeters die voor een bijzondere sfeer zorgen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160042
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Pak mee!