The Prison Experience

Disciplinary Institutions and Their Inmates in Early Modern Europe

Prijs € 49,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Pieter Spierenburg

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de ontwikkeling van gevangenissen in Nederland, Duitsland en Frankrijk gedurende de vroegmoderne periode in Europees perspectief. De gevangenis heeft een centrale positie in het strafrecht van de meeste landen. Volgens vele historici werd gevangenschap pas in de negentiende eeuw als zware juridische straf ingezet. Pieter Spierenburg corrigeert deze visie. De gevangenis was in eerste instantie een disciplinair instituut en later ook een strafmogelijkheid, maar altijd had de gevangenis een belangrijke rol in Europese gemeenschappen van de late zestiende eeuw tot heden. Spierenburg onderzoekt de ontwikkeling van gevangenissen gedurende de vroegmoderne periode, met nadruk op de gevangenissen van Nederland, Duitsland en Frankrijk, steeds in Europees perspectief. Hij behandelt ook het dagelijkse leven van gevangenen, iets dat ongebruikelijk is in historisch onderzoek van gevangenissen. Dit werk is zeer interessant voor historici, sociologen en criminologen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Spierenburg
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053569894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
339

Beschrijving

Over de ontwikkeling van gevangenissen in Nederland, Duitsland en Frankrijk gedurende de vroegmoderne periode in Europees perspectief.

De gevangenis heeft een centrale positie in het strafrecht van de meeste landen. Volgens vele historici werd gevangenschap pas in de negentiende eeuw als zware juridische straf ingezet. Pieter Spierenburg corrigeert deze visie. De gevangenis was in eerste instantie een disciplinair instituut en later ook een strafmogelijkheid, maar altijd had de gevangenis een belangrijke rol in Europese gemeenschappen van de late zestiende eeuw tot heden. Spierenburg onderzoekt de ontwikkeling van gevangenissen gedurende de vroegmoderne periode, met nadruk op de gevangenissen van Nederland, Duitsland en Frankrijk, steeds in Europees perspectief. Hij behandelt ook het dagelijkse leven van gevangenen, iets dat ongebruikelijk is in historisch onderzoek van gevangenissen. Dit werk is zeer interessant voor historici, sociologen en criminologen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Spierenburg
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053569894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
339

Pak mee!