Toespraken van de bekkenknijper

Prijs € 9,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Julio Cortazár

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deel 23 in de serie Perlouses. 'De toespraken van de bekkenknijper': het complete Franstalige werk van de Argentijn Julio Cortázar (1914-1984), een van de kanonnen van de twintigste-eeuwse Zuid-Amerikaanse literatuur, die van 1951 tot aan zijn dood in Frankrijk leefde. Daar schreef hij halverwege de jaren 60 een reeks ultrakorte vertelsels rechtstreeks in de landstaal. Jaguars in de boter, een Renault 4 die Gitanes rookt, een alpinist die te pletter stort omdat een jongetje te langzaam leest en een bezoeker van een soiree die door de vloer zakt en verdrinkt: de microverhalen uit De toespraken van de bekkenknijper houden de werkelijkheid een lachspiegel voor. In veertien bravourestukjes van surrealistische humor etaleert Julio Cortázar het wonderbaarlijke van de alledaagsheid. wonderbaarlijke van de alledaagsheid. Zwaarwichtigheid en ernst zijn zijn grootste vijanden, uiterst banale taferelen nemen bij hem in een paar regels een krankzinnige wending. Hij stelt onthutsende vragen als: Hoeveel vesten kun je kwijt in een soepketel? Waarom wekt de keuze voor een banaan de achterdocht van de autoriteiten? Vertaling: Martin de Haan en Rokus Hofstede; nawoord: Rokus Hofstede

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Julio Cortazár
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068600
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Beschrijving

Deel 23 in de serie Perlouses. 'De toespraken van de bekkenknijper': het complete Franstalige werk van de Argentijn Julio Cortázar (1914-1984), een van de kanonnen van de twintigste-eeuwse Zuid-Amerikaanse literatuur, die van 1951 tot aan zijn dood in Frankrijk leefde. Daar schreef hij halverwege de jaren 60 een reeks ultrakorte vertelsels rechtstreeks in de landstaal.
Jaguars in de boter, een Renault 4 die Gitanes rookt, een alpinist die te pletter stort omdat een jongetje te langzaam leest en een bezoeker van een soiree die door de vloer zakt en verdrinkt: de microverhalen uit De toespraken van de bekkenknijper houden de werkelijkheid een lachspiegel voor. In veertien bravourestukjes van surrealistische humor etaleert Julio Cortázar het wonderbaarlijke van de alledaagsheid. wonderbaarlijke van de alledaagsheid. Zwaarwichtigheid en ernst zijn zijn grootste vijanden, uiterst banale taferelen nemen bij hem in een paar regels een krankzinnige wending. Hij stelt onthutsende vragen als: Hoeveel vesten kun je kwijt in een soepketel? Waarom wekt de keuze voor een banaan de achterdocht van de autoriteiten?
Vertaling: Martin de Haan en Rokus Hofstede; nawoord: Rokus Hofstede

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Julio Cortazár
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068600
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48