Truffels

's werelds zwarte goud

Prijs € 24,95

Uitverkocht

A. Dedulle, T. de Coninck

Hardback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek beschrijft de Vlaamse truffelkenner Annemie Dedulle samen met Toni De Coninck, hoofdredacteur van UIT-Magazine, waarop je moet letten bij de aankoop van truffels. Zij hebben het uiteraard ook over de oorsprong van de knol, over de truffeljacht en over de verschillende soorten truffels. Er bestaan zoveel verschillende soorten truffels dat het soms moeilijk wordt door de bomen het bos te zien! En natuurlijk is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn in de wereld van de 'gouden fungus'. Dit boek is naast een ode aan de truffel ook een lofbetuiging aan de natuur. Er zijn immers weinig producten die zo onderhevig zijn aan de grillen van de natuur. Toen men de chef van een Italiaans restaurant in Londen vroeg hoe hij de geur van truffels zou omschrijven, antwoordde hij 'old socks and sex'. Met omschrijvingen als terroir, aards en muskus kom je wellicht ook in de buurt. Truffels zijn intens en expressief. Ze zijn een passie, een passie die de auteurs samen met foodfotograaf Kris Vlegels in dit boek graag willen delen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Dedulle, T. de Coninck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020978995
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

In dit boek beschrijft de Vlaamse truffelkenner Annemie Dedulle samen met Toni De Coninck, hoofdredacteur van UIT-Magazine, waarop je moet letten bij de aankoop van truffels. Zij hebben het uiteraard ook over de oorsprong van de knol, over de truffeljacht en over de verschillende soorten truffels. Er bestaan zoveel verschillende soorten truffels dat het soms moeilijk wordt door de bomen het bos te zien! En natuurlijk is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn in de wereld van de 'gouden fungus'. Dit boek is naast een ode aan de truffel ook een lofbetuiging aan de natuur. Er zijn immers weinig producten die zo onderhevig zijn aan de grillen van de natuur. Toen men de chef van een Italiaans restaurant in Londen vroeg hoe hij de geur van truffels zou omschrijven, antwoordde hij 'old socks and sex'. Met omschrijvingen als terroir, aards en muskus kom je wellicht ook in de buurt. Truffels zijn intens en expressief. Ze zijn een passie, een passie die de auteurs samen met foodfotograaf Kris Vlegels in dit boek graag willen delen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Dedulle, T. de Coninck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020978995
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Pak mee!