Tula

verloren vrijheid

Prijs € 17,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Jeroen Leinders

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tula, een slaaf op de plantage Kenepa op Curaçao, wordt zich steeds meer bewust van de ongelijkwaardige positie waarin zijn volk zich bevindt. Aangewakkerd door het bericht dat Frankrijk de slavernij op Haïtu reeds heeft afgeschaft en de nieuwe Nederlandse republiek nu onder Frans bestuur staat, probeert hij de positie van zijn volk te verbeteren. Maar zijn vreedzaam verzet stuit op onbegrip bij de koloniale machthebbers. Zijn inspiratie weet zijn eigen volk echter te verenigen in een ongelijke strijd voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.Tula - Verloren vrijheid vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal over de leider van de Grote Slavenopstand op Curaçao in 1795.Tula - The Revolt draait vanaf zomer 2013 in de bioscoop. De film is een internationale productie over een man die durfde op te staan tegen zijn onderdrukkers en die probeerde zijn volk op vreedzame wijze hun vrijheid terug te geven. De cast bestaat o.a. uit Danny Glover, Obi Abili, Natalie Simpson, Paul Bazely, Jeroen Krabbé, Derek de Lint, Henriëtte Tol en Jeroen Willems (zijn laatste rol in een speelfilm).Jeroen Leinders (Amsterdam, 1964) bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door op Curaçao. Na een loopbaan in de reclame legt hij zich toe op het maken van documentaires en film. Hij is momenteel werkzaam als regisseur, o.a. voor de speelfilm Tula - The Revolt waarvoor hij tevens het verhaal schreef.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Leinders
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293545
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Tula, een slaaf op de plantage Kenepa op Curaçao, wordt zich steeds meer bewust van de ongelijkwaardige positie waarin zijn volk zich bevindt. Aangewakkerd door het bericht dat Frankrijk de slavernij op Haïtu reeds heeft afgeschaft en de nieuwe Nederlandse republiek nu onder Frans bestuur staat, probeert hij de positie van zijn volk te verbeteren. Maar zijn vreedzaam verzet stuit op onbegrip bij de koloniale machthebbers. Zijn inspiratie weet zijn eigen volk echter te verenigen in een ongelijke strijd voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Tula - Verloren vrijheid vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal over de leider van de Grote Slavenopstand op Curaçao in 1795.
Tula - The Revolt draait vanaf zomer 2013 in de bioscoop. De film is een internationale productie over een man die durfde op te staan tegen zijn onderdrukkers en die probeerde zijn volk op vreedzame wijze hun vrijheid terug te geven. De cast bestaat o.a. uit Danny Glover, Obi Abili, Natalie Simpson, Paul Bazely, Jeroen Krabbé, Derek de Lint, Henriëtte Tol en Jeroen Willems (zijn laatste rol in een speelfilm).
Jeroen Leinders (Amsterdam, 1964) bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door op Curaçao. Na een loopbaan in de reclame legt hij zich toe op het maken van documentaires en film. Hij is momenteel werkzaam als regisseur, o.a. voor de speelfilm Tula - The Revolt waarvoor hij tevens het verhaal schreef.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Leinders
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293545
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!