Uitzicht (e-Book)

essays, portretten en beschouwingen

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Hella S. Haasse

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Naast haar romans heeft Hella S. Haasse ook altijd essays en beschouwingen geschreven over kunst en literatuur in binnen- en buitenland, en historische figuren en schrijvers geportretteerd die voor hun tijd belangrijk zijn geweest. Samen geven de verzamelde essays, lezingen en beschouwingen een prachtig beeld van Hella S. Haasses fascinaties. Margot Dijkgraaf en Patricia de Groot kozen de essays, portretten en beschouwingen, en schreven een nawoord bij deze selectie. 'Voor een goed begrip en een volle waardering van Hella S. Haasse zijn haar essays, die soms expliciet maar anders wel indirect ook een autobiografisch aspect hebben, onmisbaar. In de essays zien we de denkende, lezende, analyserende en vooral reflecterende Haasse aan het werk.' Elsbeth Etty in Een nieuwer firmamentUitzicht (essays, portretten en beschouwingen, 2008) bevat een selectie uit de bundels:Leestekens (1965) Zelfstandig, bijvoeglijk (1972) Bladspiegel (1985) Uitgesproken, opgeschreven. Essays over achttiende-eeuwse vrouwen, een bosgezicht, verlichte geesten, vorstenlot, satire, de pers en Vestdijks avondrood (1996) Lezen achter de letters (2000)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hella S. Haasse
Uitgever
Querido
ISBN
9789021444499
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2012
Bestandsgrootte
916811 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Beschrijving

Naast haar romans heeft Hella S. Haasse ook altijd essays en beschouwingen geschreven over kunst en literatuur in binnen- en buitenland, en historische figuren en schrijvers geportretteerd die voor hun tijd belangrijk zijn geweest. Samen geven de verzamelde essays, lezingen en beschouwingen een prachtig beeld van Hella S. Haasses fascinaties.
Margot Dijkgraaf en Patricia de Groot kozen de essays, portretten en beschouwingen, en schreven een nawoord bij deze selectie.

'Voor een goed begrip en een volle waardering van Hella S. Haasse zijn haar essays, die soms expliciet maar anders wel indirect ook een autobiografisch aspect hebben, onmisbaar. In de essays zien we de denkende, lezende, analyserende en vooral reflecterende Haasse aan het werk.' Elsbeth Etty in Een nieuwer firmament

Uitzicht (essays, portretten en beschouwingen, 2008) bevat een selectie uit de bundels:
Leestekens (1965)
Zelfstandig, bijvoeglijk (1972)
Bladspiegel (1985)
Uitgesproken, opgeschreven. Essays over achttiende-eeuwse vrouwen, een bosgezicht, verlichte geesten, vorstenlot, satire, de pers en Vestdijks avondrood (1996)
Lezen achter de letters (2000)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hella S. Haasse
Uitgever
Querido
ISBN
9789021444499
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2012
Bestandsgrootte
916811 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360