Van Tanger tot Horizon City

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Jaap Scholten

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De avonturen van Jaap Scholten is een nieuwe serie die het verzamelde werk van Scholtens korte verhalen omvat. Scholten publiceert over het algemeen met grote intervallen. In zijn oeuvre is alles met alles verbonden is en schuren zijn verhalen dicht langs het auto-biografische. De avonturen van Jaap Scholten zijn vooral een bijzondere manier van kijken naar de wereld. Van Oldenzaal tot Ouagudougou en Van Tanger tot Horizon City verschijnen in september. Een derde deel met nieuwe verhalen is in voorbereiding.Van Tanger tot Horizon CityBehalve een verzameling onverwachte en sprankelend geschreven verhalen is dit boek een persoonlijke mythologie van Jaap Scholten, waarin schrijvers, excentriekelingen en dictators zij aan zij worden opgevoerd.In Sint-Petersburg was hij getuige van de zwaarbewaakte begrafenis van de laatste tsaar aller Russen; in Transsylvanië zocht hij naar beren en wolven en naar de sporen van zijn mysterieuze oudoom Chuck; aan de Amerikaanse oostkust huurde hij een pooierbak om op de thee te gaan bij schrijver J.D. Salinger. En in het voormalige Habsburgse Rijk ging hij de gangen na van bloedgravin Erzsébet Báthory, die meende dat baden in bloed de huid soepel en de geest jong hield.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaap Scholten
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025435493
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De avonturen van Jaap Scholten is een nieuwe serie die het verzamelde werk van Scholtens korte verhalen omvat. Scholten publiceert over het algemeen met grote intervallen. In zijn oeuvre is alles met alles verbonden is en schuren zijn verhalen dicht langs het auto-biografische. De avonturen van Jaap Scholten zijn vooral een bijzondere manier van kijken naar de wereld. Van Oldenzaal tot Ouagudougou en Van Tanger tot Horizon City verschijnen in september. Een derde deel met nieuwe verhalen is in voorbereiding.

Van Tanger tot Horizon City

Behalve een verzameling onverwachte en sprankelend geschreven verhalen is dit boek een persoonlijke mythologie van Jaap Scholten, waarin schrijvers, excentriekelingen en dictators zij aan zij worden opgevoerd.

In Sint-Petersburg was hij getuige van de zwaarbewaakte begrafenis van de laatste tsaar aller Russen; in Transsylvanië zocht hij naar beren en wolven en naar de sporen van zijn mysterieuze oudoom Chuck; aan de Amerikaanse oostkust huurde hij een pooierbak om op de thee te gaan bij schrijver J.D. Salinger. En in het voormalige Habsburgse Rijk ging hij de gangen na van bloedgravin Erzsébet Báthory, die meende dat baden in bloed de huid soepel en de geest jong hield.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaap Scholten
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025435493
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Pak mee!