Veldgids Nederlandse Flora

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Henk Eggelte

Paperback | September 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met deze flora kunnen alle in Nederland voorkomende wilde planten op naam worden gebracht. De auteur hanteert daarvoor een nieuwe methode die het determineren vereenvoudigt.De determinatiesleutels zijn compact en overzichtelijk. Er is gebruik gemaakt van duidelijk waarneembare, bij voorkeur vegetatieve, kenmerken. Dit is handig voor beginners. Voor gevorderden heeft deze gids het voordeel dat kenmerkende verschillen tussen soorten in één oogopslag kunnen worden teruggevonden. Vooral in het veld is dat handig.Ter ondersteuning van de determinatie zijn fraaie trefzekere tekeningen opgenomen van vrijwel alle soorten. Daarnaast is informatie over zeldzaamheid, grootte, bloeitijd en milieu van de plant weergegeven.Dit boek maakt deel uit van de reeks Veldgidsen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Eggelte
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050112611
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
472

Beschrijving

Met deze flora kunnen alle in Nederland voorkomende wilde planten op naam worden gebracht. De auteur hanteert daarvoor een nieuwe methode die het determineren vereenvoudigt.

De determinatiesleutels zijn compact en overzichtelijk. Er is gebruik gemaakt van duidelijk waarneembare, bij voorkeur vegetatieve, kenmerken. Dit is handig voor beginners. Voor gevorderden heeft deze gids het voordeel dat kenmerkende verschillen tussen soorten in één oogopslag kunnen worden teruggevonden. Vooral in het veld is dat handig.

Ter ondersteuning van de determinatie zijn fraaie trefzekere tekeningen opgenomen van vrijwel alle soorten. Daarnaast is informatie over zeldzaamheid, grootte, bloeitijd en milieu van de plant weergegeven.

Dit boek maakt deel uit van de reeks Veldgidsen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Eggelte
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050112611
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
472

Pak mee!