Ver weg van het stadsgewoel (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Thomas Hardy

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De titel is ironisch: alle hoofdpersonages zijn mensen vol gevoel die het plattelandsleven niet als rustig of kalm ervaren. De roman draait om een onafhankelijke vrouw, Batsheba Everdene, die zo moedig is conventies te negeren en zelfstandig een boerderij te beheren. Ze heeft drie aanbidders wier levens onvermijdelijk met elkaar verstrengeld raken. Ver weg van het stadsgewoel is een poëtische roman. Hardy begon als dichter en schreef daarna pas romans. Later keerde hij terug naar de poëzie. Juist in zijn romanfase schreef hij prachtige regels; gedeelten uit dit boek zijn ooit geschreven als blanke verzen. Het resultaat is verbluffend. Dit meeslepende boek is nooit eerder in het Nederlands vertaald. Marcel Otten – vooral bekend om zijn prachtige vertalingen uit het IJslands – slaat met de vertaling van dit werk nieuwe wegen in.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thomas Hardy
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300494
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
1306642 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
435

Beschrijving

De titel is ironisch: alle hoofdpersonages zijn mensen vol gevoel die het plattelandsleven niet als rustig of kalm ervaren. De roman draait om een onafhankelijke vrouw, Batsheba Everdene, die zo moedig is conventies te negeren en zelfstandig een boerderij te beheren. Ze heeft drie aanbidders wier levens onvermijdelijk met elkaar verstrengeld raken.
Ver weg van het stadsgewoel is een poëtische roman. Hardy begon als dichter en schreef daarna pas romans. Later keerde hij terug naar de poëzie. Juist in zijn romanfase schreef hij prachtige regels; gedeelten uit dit boek zijn ooit geschreven als blanke verzen. Het resultaat is verbluffend.
Dit meeslepende boek is nooit eerder in het Nederlands vertaald. Marcel Otten – vooral bekend om zijn prachtige vertalingen uit het IJslands – slaat met de vertaling van dit werk nieuwe wegen in.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thomas Hardy
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300494
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
1306642 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
435