Verkeersslachtoffer 22/10 (e-Book)

op zoek naar de man die mijn zusje doodreed

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Fleur van der Bij

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tjalleberd, 22 oktober 1996: op weg naar school wordt Ylse van der Bij, twaalf jaar oud, geschept door een automobilist. Kort na dit dodelijke ongeval pakt haar oudere zus Fleur haar puberleven op alsof er niets is gebeurd. Dertien jaar later volgt de klap alsnog. Reizend langs de Nijl ziet ze haar onverwerkte trauma onder ogen. Hierover schrijft ze haar debuut, De Nijl in mij. Onverwacht roept het werken aan dat boek nieuwe vragen op: wie was de man die haar zusje doodreed? Hoe zou het hém zijn vergaan na die dag? Fleur weet alleen zijn achternaam en dat hij op wereldreis is gegaan. Deze gegevens vormen het startpunt van een zoektocht die haar via politierapporten naar een ‘lotgenotendag’ voor nabestaanden van verkeersslachtoffers brengt – en terug naar het Friese polderweggetje waar het ongeluk gebeurde. Hoe om te gaan met het noodlot? Hoe te vergeven?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fleur van der Bij
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021415727
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2019
Bestandsgrootte
1211520 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Beschrijving

Tjalleberd, 22 oktober 1996: op weg naar school wordt Ylse van der Bij, twaalf jaar oud, geschept door een automobilist. Kort na dit dodelijke ongeval pakt haar oudere zus Fleur haar puberleven op alsof er niets is gebeurd.
Dertien jaar later volgt de klap alsnog. Reizend langs de Nijl ziet ze haar onverwerkte trauma onder ogen. Hierover schrijft ze haar debuut, De Nijl in mij. Onverwacht roept het werken aan dat boek nieuwe vragen op: wie was de man die haar zusje doodreed? Hoe zou het hém zijn vergaan na die dag? Fleur weet alleen zijn achternaam en dat hij op wereldreis is gegaan.
Deze gegevens vormen het startpunt van een zoektocht die haar via politierapporten naar een ‘lotgenotendag’ voor nabestaanden van verkeersslachtoffers brengt – en terug naar het Friese polderweggetje waar het ongeluk gebeurde.
Hoe om te gaan met het noodlot? Hoe te vergeven?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fleur van der Bij
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021415727
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2019
Bestandsgrootte
1211520 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141