Vernieling (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Tom Kristensen

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vernieling is een van de beste boeken die ooit in Scandinavië is verschenen. Het is het even ongemakkelijke als adembenemende portret van de ondergang van een man, en het is zo hypnotisch geschreven, dat je met de hoofdpersoon ten onder wilt gaan' Karl Ove KnausgårdDenemarken, eind jaren twintig. Ole Jastrau walgt van zijn burgerlijk bestaan als getrouwd man, zijn leven als literair recensent, de politieke correctheid die hem omgeeft en de betekenisloze conversaties die zijn dagen vullen.Wanneer twee jeugdvrienden op bezoek komen en hem verwijten dat hij zijn revolutionaire idealen heeft verkwanseld, beseft Jastrau dat zijn leven elke betekenis verloren heeft. Hij zet het op een destructief drinken, regelrecht de vernieling in. Wat hem betreft tot de dood erop volgt.'EEN GENIE EN EEN GROOTS WERK' Knut HamsunTom Kristensen (1893-1974) was een Deense dichter, vertaler, auteur en criticus. Hij wordt beschouwd als een van de kleurrijkste dichters van zijn generatie, maar verwierf voornamelijk bekendheid met zijn roman Vernieling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Kristensen
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048821112
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2015
Bestandsgrootte
1009601 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
402

Beschrijving

Vernieling is een van de beste boeken die ooit in Scandinavië is verschenen. Het is het even ongemakkelijke als adembenemende portret van de ondergang van een man, en het is zo hypnotisch geschreven, dat je met de hoofdpersoon ten onder wilt gaan' Karl Ove Knausgård

Denemarken, eind jaren twintig. Ole Jastrau walgt van zijn burgerlijk bestaan als getrouwd man, zijn leven als literair recensent, de politieke correctheid die hem omgeeft en de betekenisloze conversaties die zijn dagen vullen.

Wanneer twee jeugdvrienden op bezoek komen en hem verwijten dat hij zijn revolutionaire idealen heeft verkwanseld, beseft Jastrau dat zijn leven elke betekenis verloren heeft. Hij zet het op een destructief drinken, regelrecht de vernieling in. Wat hem betreft tot de dood erop volgt.

'EEN GENIE EN EEN GROOTS WERK' Knut Hamsun

Tom Kristensen (1893-1974) was een Deense dichter, vertaler, auteur en criticus. Hij wordt beschouwd als een van de kleurrijkste dichters van zijn generatie, maar verwierf voornamelijk bekendheid met zijn roman Vernieling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Kristensen
Uitgever
Lebowski
ISBN
9789048821112
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2015
Bestandsgrootte
1009601 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
402