Verzamelde verhalen 4 1889-1894

Prijs € 45,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Anton P. Tsjechov

Hardback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We zijn aangeland bij het inmiddels vierde deel van Tsjechovs verzamelde verhalen in de vertaling van het bejubelde trio Tom Eekman, Aai Prins en Anne Stoffel. 'Toen ik voor het eerst iets van hem vertaalde dacht ik meteen: wat is dit modern!' zei een van hen in een interview. 'Het is net alsof het gisteren geschreven is. Tijdloos, kun je dus zeggen; niet tijdgebonden.' Dit vierde deel bevat een aantal van Tsjechovs langere verhalen: het beroemde 'Een vervelende geschiedenis' (over de succesvolle man die aan het eind van zijn leven alleen nog eenzaamheid vindt), de novelle 'Zaal 6' (over de met geesteszieken werkende arts Jefimytsj die zelf gek wordt) en 'De zwarte monnik', 'Het verhaal van een onbekende' en Tsjechovs enige roman, 'Het duel'. Maar ook de kleine, korte pareltjes zijn weer vertegenwoordigd, zoals het prachtige 'De viool van Rothschild'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anton P. Tsjechov
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028240445
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
630

Beschrijving

We zijn aangeland bij het inmiddels vierde deel van Tsjechovs verzamelde verhalen in de vertaling van het bejubelde trio Tom Eekman, Aai Prins en Anne Stoffel. 'Toen ik voor het eerst iets van hem vertaalde dacht ik meteen: wat is dit modern!' zei een van hen in een interview. 'Het is net alsof het gisteren geschreven is. Tijdloos, kun je dus zeggen; niet tijdgebonden.'
Dit vierde deel bevat een aantal van Tsjechovs langere verhalen: het beroemde 'Een vervelende geschiedenis' (over de succesvolle man die aan het eind van zijn leven alleen nog eenzaamheid vindt), de novelle 'Zaal 6' (over de met geesteszieken werkende arts Jefimytsj die zelf gek wordt) en 'De zwarte monnik', 'Het verhaal van een onbekende' en Tsjechovs enige roman, 'Het duel'. Maar ook de kleine, korte pareltjes zijn weer vertegenwoordigd, zoals het prachtige 'De viool van Rothschild'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anton P. Tsjechov
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028240445
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
630

Pak mee!