Verzamelde werken 4 zes romans

Prijs € 45,00

Uitverkocht

F.M. Dostojevski

Hardback | Maart 1995 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vertaald door Hans Leerink'Wie naar een grootmeester onder de Russische romanschrijvers zoekt, denkt aan Dostojewski. Wie naar een meesterwerk onder het oeuvre van Dostojewski zoekt, denkt aan diens Aantekeningen uit het ondergrondse. Het staat in dit vierde deel van zijn Verzamelde werken en is volgens velen de sleutel tot zijn erop volgende monumentale romans.De zes in dit deel opgenomen romans en verhalen dateren uit de jaren zestig van de negentiende eeuw, toen Dostojewski, na jaren van dwangarbeid in een Siberisch strafkamp als 'politieke misdadiger' en zijn daarop volgende verbanning 'gerehabiliteerd' was en hij zijn talent opnieuw tenvolle kon ontplooien.En dit alles wordt de lezer aangeboden in een moderne, betrouwbare vertaling uit het Russisch die volledig recht doet aan de adembenemende zeggingskracht der originelen.' (Charles B. Timmer)Voorts in dit deel de vermaarde korte romans De Speler, De krokodil, De eeuwige echtgenoot, Een nare geschiedenis en Winterse opmerkingen over zomerse indrukken

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F.M. Dostojevski
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028204058
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 1995
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Vertaald door Hans Leerink

'Wie naar een grootmeester onder de Russische romanschrijvers zoekt, denkt aan Dostojewski. Wie naar een meesterwerk onder het oeuvre van Dostojewski zoekt, denkt aan diens Aantekeningen uit het ondergrondse. Het staat in dit vierde deel van zijn Verzamelde werken en is volgens velen de sleutel tot zijn erop volgende monumentale romans.
De zes in dit deel opgenomen romans en verhalen dateren uit de jaren zestig van de negentiende eeuw, toen Dostojewski, na jaren van dwangarbeid in een Siberisch strafkamp als 'politieke misdadiger' en zijn daarop volgende verbanning 'gerehabiliteerd' was en hij zijn talent opnieuw tenvolle kon ontplooien.
En dit alles wordt de lezer aangeboden in een moderne, betrouwbare vertaling uit het Russisch die volledig recht doet aan de adembenemende zeggingskracht der originelen.' (Charles B. Timmer)

Voorts in dit deel de vermaarde korte romans De Speler, De krokodil, De eeuwige echtgenoot, Een nare geschiedenis en Winterse opmerkingen over zomerse indrukken

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F.M. Dostojevski
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028204058
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 1995
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!