Verzamelstip I

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Kees Stip

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met deze bundel start uitgeverij Liverse met het uitgeven van het complete oeuvre van Kees Stip. En dat werd hoog tijd ook. Want Kees Stip schreef veel meer dan de geliefde, spitsvondige en humoristische Trijntje Foppen, waarmee hij beroemd werd. Hij schreef ook ontroerende en geestige sonnetten, columns, parodieën op bekende dichters (Werumeus Buning klaagde dat Kees Stip op de eksterogen van zijn versvoeten was gaan staan) en zelfs strips, lang voordat strips voor kinderen populair werden Dit zijn dan ook strips voor volwassenen. Vol woordgrappen, persiflages en fijnzinnige humor. De tekeningen van Nico Visscher sluiten er naadloos en met dezelfde humor, bij aan. De strips Klaziena Veen en De verloren dochter verschijnen nu voor het eerst in een bundel, een must voor de liefhebber van strip en Stip. Van Hugo Brandt Corstius kreeg Kees Stip immers de eretitel 'grootmeester van de light verse' en Willem Wilmink schreef het al: "Geen mens ooit puntiger dan Stip!"Patty Scholten

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Stip
Uitgever
Uitgeverij Liverse
ISBN
9789076982861
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
218

Beschrijving

Met deze bundel start uitgeverij Liverse met het uitgeven van het complete oeuvre van Kees Stip. En dat werd hoog tijd ook.
Want Kees Stip schreef veel meer dan de geliefde, spitsvondige en humoristische Trijntje Foppen, waarmee hij beroemd werd. Hij schreef ook ontroerende en geestige sonnetten, columns, parodieën op bekende dichters (Werumeus Buning klaagde dat Kees Stip op de eksterogen van zijn versvoeten was gaan staan) en zelfs strips, lang voordat strips voor kinderen populair werden Dit zijn dan ook strips voor volwassenen.
Vol woordgrappen, persiflages en fijnzinnige humor. De tekeningen van Nico Visscher sluiten er naadloos en met dezelfde humor, bij aan.
De strips Klaziena Veen en De verloren dochter verschijnen nu voor het eerst in een bundel, een must voor de liefhebber van strip en Stip.
Van Hugo Brandt Corstius kreeg Kees Stip immers de eretitel 'grootmeester van de light verse' en Willem Wilmink schreef het al: "Geen mens ooit puntiger dan Stip!"

Patty Scholten

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Stip
Uitgever
Uitgeverij Liverse
ISBN
9789076982861
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
218

Pak mee!